WANTED! Americanii ofera 10 milioane de dolari pentru prinderea acestui om

Dată publicare: 03-04-2012 08:33
Dată actualizare: 25-10-2012 00:48


Hafiz Saeed

Autoritatile americane au anuntat ca ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru prinderea lui Hafiz Saeed, liderul unui grup terorist pakistanez, acuzat de organizarea unor atentate pe teritoriul Indiei, printre care si cele din 2008, din Mumbai.

Subsecretarul de stat al SUA, Wendy Sherman, se afla acum intr-o vizita oficiala in India si a declarat ca s-a mai pus o recompensa de 3 milioane de dolari si pe capul lui Abul Rehman Makki, fratele lui Saeed, lider al organizatiei teroriste pakistaneze Lashkar-e-Taiba.

"Recompense pentru Justitie" este un program sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA si a publicat detalii despre Saeed (in varsta de 62 de ani) pe website-ul sau.

"Saeed este suspectat de organizarea a numeroase atacuri teroriste, inclusiv cele din 2008 din Mumbai, unde au fost ucise 166 de persoane, printre care si sase cetateni americani." - se arata in anuntul postat pe internet de autoritatile SUA, citat de Al Jazeera.

Lashkar-e-Taiba este considerata o organizatie terorista de catre Statele Unite inca din decembrie 2001. Anuntul privind recompensa pentru capturarea liderului Lashkar-e-Taiba vine chiar in timp ce presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, urmeaza sa efectueze o vizita in India - pentru prima data de la comiterea atacurilor din Mumbai.

Pretul pus pe capul lui Saeed, acelasi cu suma oferita pentru prinderea liderului taliban Mullah Omar, este pe locul doi dupa Ayman al Zawahiri - cel care l-a succedat pe Osama bin Laden in Al-Qaida. Zawahiri "valoreaza" 25 de milioane de dolari.

Sursa: Al Jazeera


VIDEO PROTVPLUS.RO