Vrea sa aduca pacea intre doua tari care se urasc de moarte. Ce gest a facut o artista israeliana

Rita Jahanforuz

Rita este una din cele mai apreciate cantarete din Israel si pana acum a fost o sustinatoare a politicii statului sau. Recent, ea a decis sa arate tuturor ca Iranul si Israelul, tari care se ameninta reciproc, ar trebui sa traiasca in bune relatii.

Rita Jahanforuz a luat hotararea sa cante de acum melodii iraniene, in limba Farsi.

Noul ei album este o compilatie de balade persane si cantece israeliene, ea dorind sa devina astfel un ambasador cultural intre cele doua tari rivale.

Rita s-a nascut in Iran in 1962 si s-a mutat cu familia in Israel cand avea numai 8 ani. Aici a devenit vedeta, in anul 1998, cantand in limba ebraica.

Iata cum descrie ea clipa in care a inteles ca trebuie sa-si schimbe muzica:

Citește și
iran
Atac verbal al Iranului fata de "tumoarea canceroasa" Israel: E principala problema a lumii islamice
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

“Inregistram o melodie in ebraica si brusc am simtit ca ceva nu se potriveste, parca ardea ceva in stomacul meu. Am simtit ca trebuie sa inregistrez o melodie din copilaria mea”.

Rita a iubit muzica inca din copilarie, de la varsta de 4 ani, cand canta melodii persane la fiecare petrecere in familie.

Dupa ce a hotarat sa-si lanseze albumul cu muzica iraniana, Rita spune ca a castigati multi fani pe Facebook, iar cantecele ei sunt ascultate ilegal in Iran, unde muzica straina este interzisa.

Artista este cetatean israelian si de aceea ii este imposibil sa se intoarca in tara sa natala, dar spera ca intr-o zi acest lucru se va schimba.

“Nu avem niciun motiv sa fim dusmani. Suntem la o distanta asa de mare unii de altii incat toata ura asta e numai in mintea noastra”, declara Rita.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Avertismentul Israelului catre Iran:
Avertismentul Israelului catre Iran: "Se vor confrunta cu puterea armatei israeliene"

Seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Benny Gantz, i-a avertizat miercuri seara "pe cei care cred ca pot eradica Israelul", facand aluzie la Iran pe care l-a amenintat ca "va suporta greutatea puterii militare" a Israelului.

Atac verbal al Iranului fata de
Atac verbal al Iranului fata de "tumoarea canceroasa" Israel: E principala problema a lumii islamice

Principala problema a lumii islamice ramane existenta Israelului, a declarat duminica Ghidul suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei, evocand din nou imaginea unei "tumori canceroase", termen condamnat de catre occidentali si ONU.

Declaratii violente ale presedintelui Iranului:
Declaratii violente ale presedintelui Iranului: "Existenta Israelului este o insulta adusa omenirii"

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a facut vineri mai multe declaratii extrem de violente la adresa Israelului. 

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.