Putin recunoaste pentru prima data ca Rusia are oameni in estul Ucrainei pentru anumite sarcini militare. Ce spune de Turcia

×
Codul embed a fost copiat

Vladimir Putin a declarat la conferinta anualata de presa ca doborarea bombardierul rusesc s-ar putea explica prin faptul ca cineva din conducerea turca a decis “sa-i pupe pe americani undeva”.

UPDATE 14: 10 Putin, despre relatia cu SUA:

“Indiferent cine va fi (noul) presedinte al SUA, suntem gata si dorim sa dezvoltam relatii cu Statele Unite”, a reiterat seful statului rus, observand ca “este necesar mai intai sa se vada cine va fi noul lider American”.

UPDATE 14:05 Putin, despre Blatter: "Joseph Blatter a facut o munca considerabila pentru fotbalul mondial. Contributia sa in domeniul umanitar este colosala... Iata omul caruia ar trebui sa-i fie acordat premiul Nobel pentru Pace."

UPDATE 14:00 Vladimir Putin a admis pentru prima data prezenta militara rusa in estul Ucrainei, relateaza The Guardian. Intrebat de un reporter ucrainean in legatura cu doi ofiteri ai serviciilor de informatii rusesti, capturati de Kiev si judecati in Ucraina, Putin a raspuns:“Noi niciodata nu am spus ca nu au existat oameni acolo care aveau anumite sarcini, inclusiv in domeniul militar”, a declarat Putin in conferinta sa anuala de presa.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin cere militarilor rusi sa "actioneze dur" pentru protejarea fortelor ruse in Siria
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

“Dar asta nu inseamna ca sunt trupe rusesti (regulate) acolo, simtiti diferenta?”, a remarcat el, adaugand ca Rusia este gata sa-i convinga pe separatisti ca este nevoie de un compromis pentru o solutionare politica a conflictului.

Liderul rus a mai spus ca se asteapta la o agravare a relatiilor comerciale cu Ucraina, dar a respins joi orice intentie de a institui “sanctiuni” impotriva Ucrainei dupa decizia sa de a suspenda acordul de liber-schimb dintre cele doua tari, asigurand ca Moscova nu a avut de ales, data fiind apropierea dintre Kiev si Uniunea Europeana.

“Noi nu intentionam sa introducem sanctiuni impotriva Ucrainei”, a insistat pressdintele rus la conferinta sa anuala cu presa, la care s-au acreditat 1. 390 de ziaristi rusi si straini.

UPDATE 13:30 Intrebat daca Ekaterina Tikhonva este fiica lui, Putin nici nu a confirmat, nici nu a infirmat din "motive de securitate".

 

"Fiecare persoane are dreptul sa-si decida viitorul. Fetele mele nu au fost niciodata copii-staruri, isi traiesc vietile, intr-un mod demn. Vorbesc fluent 3 limbi straine. Nu sunt active in afaceri sau in politica", a spus Putin.

UPDATE 13:10 Putin, despre Siria:

♦“Pozitia noastra nu s-a schimbat, ea este una de principiu. Noi credem ca numai poporul sirian ar trebui sa decida cine ar trebui sa-l guverneze si dupa ce fel de standarde si reguli”

♦“Noi sustinem in principiu initiativa SUA a unei rezolutii ONU.Este tocmai proiectul de rezolutie cu care a venit secretarul de stat american (John Kerry) la Moscova”

♦“Nu noi am inceput razboiul. Noi desfasuram doar operatiuni individuale…Aceasta nu este o povara suplimentara importanta pentru bugetul rus.”

♦“Unii cred ca avem nevoie de o baza. Dar eu nu am aceasta convingere. Daca ar fi sa lovim in cineva si asa (fara baza) il vom ajunge”
 

 

UPDATE 13:00 Putin, despre Turcia:

♦"Autoritatile turce credeau ca noi vom pleca de acolo (din Siria). Nu, Rusia nu este tara care sa faca asta. Dimpotriva, noi ne-am consolidat prezenta in Siria, am marit numarul avioanelor de lupta. In Siria nu exista niciun sistem rusesc de aparare antiaeriana, acum astfel de sisteme exista si, in plus, dintre cele mai moderne.”
♦"Daca mai devreme Turcia zbura si incalca spatiul aerian al Siriei, acum nu are decat sa se incumete”

UPDATE 12:00 Putin despre Ucraina: Rusia nu va impune sanctiuni Ucrainei, nu are niciun interes sa inrautateasca conflictul ucrainean, dar nici nu ii va acorda tratament preferential din punct de vedere economic din 2016.

UPDATE 12:00 Putin a declarat ca Planul Rusiei in Siria se suprapune cu planul SUA in Siria. Liderul de la Kremlin a mai precizat ca Rusia va continua bombardamentele in Siria atat timp cat armata siriana isi va continua operatiunea militara. Totodata a mentionat ca Rusia nu vrea baza militara permanenta in Siria.

UPDATE 11:50 Putin: "Daca a fost un accident, pune mana pe telefon si explica. Turcia s-a ascuns in spatele NATO". Liderul Rusiei nu mai spera la o reimbunatatire a relatiei cu Turcia.

UPDATE 11:45 Putin a starnit rasete si aplauze cu urmatoarea reactie: "Liderii Turciei au incercat sa-i pupe pe americani intr-un anumit loc"

UPDATE 11:40 Liderul Rusiei este furios ca Ankara a luat legatura cu Bruxellesul imediat dupa doborarea avionului si nu cu Moscova.

UPDATE 11:35 Putin a numit doborarea avionului militar rusesc de catre Turcia "un act ostil" si a acuzat ca turcii au incercat sa acopere incidentul. Nu a fost un accident, sustine seful Kremlinului.

UPDATE 11:30 Putin a admis ca economia Rusiei se afla intr-o forma mai proasta decat se spera anult trecut, din cauza petrolului. Presedintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi necesitatea ca bugetul Federatiei Ruse pentru 2016 sa fie "ajustat" din cauza scaderii preturilor la energie.

UPDATE 11:20 Prima intrebare pe care a primit-o Putin este legata de economie. Presedintele Rusiei a inceput sa raspunda cu o gluma: "Ce era negru anul trecut acum e alb. Chiar si un pret de 50 de dolari pe barilul de petrol e optimist acum"

UPDATE 11:10  1350 de jurnalisti rusi si straini sunt prezenti la eveniment.

Urmariti aici live conferinta lui Vladimir Putin

 

Potrivit agentiei ruse Tass, aproximativ 1.390 de jurnalisti au fost acreditati la eveniment, inclusiv Ksenia Sobciak de la postul Dojd, care a intrat intr-o disputa cu Putin in cursul evenimentului de anul trecut.

Putin a creat aceasta traditie a intalnirii cu presa in 2001, din cauza numeroaselor solicitari pe care le-a primit de la jurnaisti, potrivit purtatorului sau de cuvant.

De obicei conferinta incepe la pranz si dureaza mai multe ore. Reporterii ii adreseaza intrebari, iar liderul de la Kremlin decide cand incheie evenimentul.

In timp ce Putin raspunde o singura data pe an intrebarilor presei, numerosi alti sefi de stat stau de vorba cu jurnalistii mult mai des.

Presedintii americani, spre exemplu, sustin de mai multe ori pe an conferinte de presa oficiale si fac, adesea, declaratii neanuntate, la Casa Alba, ocazie cu care raspund, de asemenea, intrebarilor jurnalistilor.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Intalnire la Kremlin intre Vladimir Putin si John Kerry. Declaratiile facute de cei doi lideri
Intalnire la Kremlin intre Vladimir Putin si John Kerry. Declaratiile facute de cei doi lideri

Presedintele rus Vladimir Putin si secretarul de stat american John Kerry au inceput marti seara, la Kremlin, convorbiri pentru a gasi o solutie la conflictul din Siria, relateaza Agerpres.

Vladimir Putin cere militarilor rusi sa
Vladimir Putin cere militarilor rusi sa "actioneze dur" pentru protejarea fortelor ruse in Siria

 Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat vineri ordin militarilor rusi sa actioneze 'extrem de dur' pentru eliminarea oricaror obiective ce ar constitui o amenintare la adresa fortelor Rusiei angajate in campania militara in Siria.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.