Putin, ironic la adresa lui Romney: "Macar e sincer. Voi colabora cu el, daca e ales presedinte"

Ultima actualizare: 26-09-2012 12:58
Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a confirmat marti ca este pregatit sa colaboreze cu republicanul Mitt Romney daca acesta va fi ales presedinte al Statelor Unite.

"Faptul ca Romney ne considera un inamic - este o bila neagra -, insa faptul ca el spune asta cu sinceritate si deschis arata ca este un om drept si sincer - asta este o bila alba", a ironizat presedintele rus, conform agentiei oficiale de presa Itar-Tass.

"Chiar daca Romney considera Rusia inamicul numarul unu, daca este ales presedinte, desigur, noi toti si eu insumi vom colabora cu el ca sef de stat ales", a adaugat el.

Saptamana trecuta, presedintele rus a asigurat deja ca va putea lucra alaturi de presedintele american ales in noiembrie, subliniind totusi ca de alegerea americanilor depinde calitatea relatiilor.

Putin a adaugat ca declaratiile lui Mitt Romney au consolidat pozitia Rusiei cu privire la scutul antiracheta al NATO in Europa.

"Sunt recunoscator ca si-a formulat atat de clar pozitia, deoarece a confirmat inca o data ca abordarea noastra cu privire la apararea antiracheta este corecta", a declarat el.

"Cred ca nu ne-a convins numai pe noi, ci si comunitatea internationala si partenerii nostrii europeni", a adaugat presedintele rus.

Moscova considera sistemul scutului antiracheta ca fiind o amenintare pentru securitatea sa, in pofida afirmatiilor contrare ale NATO.

Daca va fi ales, Mitt Romney a afisat intentia de a se arata mult mai putin "flexibil" fata de Moscova decat presedintele democrat in exercitiu Barack Obama, pe care il acuza ca a fost prea conciliant cu Kremlinul.

In iunie, acesta a reafirmat ca Rusia este un "adversar geopolitic" al Statelor Unite dupa ce a numit-o deja in martie "inamicul geopolitic numarul unu" al Washingtonului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO