Vladimir Putin: Poporul fratesc transnistrean poate conta pe sprijinul Rusiei

11-10-2016 20:07

PUTIN

Transnistria poate conta pe ajutorul Rusiei, a transmis Vladimir Putin, prin intermediul vicepremieruluiDmitri Rogozin, celor prezenti la deschiderea scolii “moldovenesti” din satul Taslic, situat in stanga Nistrului, scrie agentia TASS.

In mesajul sau, Putin ii numeste pe transnistreni “popor fratesc”. ”Este foarte important faptul ca transnistrenii pretuiesc si dezvolta traditiile scolii medii si superioare, care s-au consolidat pe parcursul multor ani de istorie comuna. Vreau sa va asigur ca puteti conta pe ajutorul partenerilor rusi in dezvoltarea sistemului educational”, a mai afirmat liderul de la Kremlin in mesajul sau, relateaza Agerpres.

“Colaborarea ruso-transnistreana in domeniul educational se va consolida, in continuare, in beneficiul popoarelor fratesti”, a adaugat el.

In mesajul citit de Rogozin se mai mentioneaza ca activitatea comuna in domeniul umanitar a adus deja rezultate concrete si palpabile. De exemplu, anul trecut Rusia a oferit Transnistriei manuale si asistenta la constructia noii cladiri a Facultatii de Medicina a “Universitatii de stat din Transnistria”.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO