Vladimir Putin i-a facut o oferta fostului director FBI, James Comey. "Suntem gata sa ii oferim azil politic in Rusia"

Ultima actualizare: 18-06-2017 07:21

"Statele Unite nu sunt inamicul Rusiei. Ba chiar avem multi prieteni in America." Declaratia a fost facuta de presedintele Rusiei Vladimir Putin in conferinta anuala in care a raspuns unor intrebari in direct de la telespectatori.

Putin a deplans sanctiunile proaspat votate de Senatul american la adresa tarii sale si a ramas la fel de discret ca intotdeauna atunci cand a venit vorba despre familia sa.

Putin a filozofat cu regret in legatura cu sanctiunile americane menite sa pedepseasca Rusia pentru amestecul in campania electorala de anul trecut.

Vladimir Putin: “Sincer vorbind, de ce? Nu se intampla nimic extraordinar... Cum de au inceput sa vorbeasca din nou de sanctiuni, fara sa aiba vreun pretext? Daca nu era Crimeea, daca nu erau alte problem, ar fi inventat ceva, sa tina Rusia in urma....Asta e strategia politica prin care se asigura ca opresc Rusia.. "

Evident, Putin urmareste cu atentie scandalul provocat de ancheta autoritatilor americane in legatura cu implicarea Rusiei in alegeri. Generos, i-a facut o oferta fostului director FBI, James Comey.

Vladimir Putin: "Daca vor exista consecinte la adresa lui si asa mai departe, suntem gata sa ii oferim azil politic in Rusia. Ar trebui sa stie asta."

Putin n-a scapat de intrebarile despre demonstratiile anti-guvernamentale de amploare care au avut loc zilele trecute in orasele Rusiei si care s-au lasat cu arestari in masa. A indreptat cateva sageti la adresa celui mai vocal critic al sau, liderul opozitiei, Alexei Navalnîi.

Vladimir Putin: “Sunt pregatit sa stau de vorba cu toti cei care vor sa imbunatateasca vietile oamenilor si sa rezolve problemele tarii si nu exploateaza greutatile lor pentru a-si construi imaginea publica si in interesul personal”

Mereu discret in legatura cu viata personala, Putin a anuntat, totusi, ca cele doua fiice ale sale traiesc in Rusia si ca are nepoti de varsta gradinitei.

Vladimir Putin: Fiicele mele lucreaza in domeniul stiintei si educatiei.. nu se implica in politica. Duc o viata normala, obisnuita. Iar in legatura cu nepotii ... unii dintre ei merg la gradinita. “

Acestea sunt insa, singurele detalii despre viata lor personala pe care le face publice, a anuntat presedintele.

Vladimir Putin: “Daca le spun numele si varsta, vor fi imediat identificati si nu vor fi lasati in pace. Asta le-ar afecta dezvoltarea copiilor.”

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO