Vladimir Putin i-a acordat actorului francez Gerard Depardieu cetatenia rusa

05-01-2013 17:11

Gerard Depardieu

Actorul francez Gerard Depardieu a sosit sambata in Rusia, pentru o intrevedere cu presedintele Vladimir Putin, care i-a acordat cetatenia rusa, informeaza AFP.

"Domnul Depardieu a sosit la Soci (pe litoralul Marii Negre) intr-o vizita privata. In cursul serii se va intalni cu presedintele Vladimir Putin", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Intrebat daca actorul ar putea primi cu aceasta ocazie pasaportul rus, Peskov a precizat: "Nu excludem aceasta posibilitate". Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gérard Depardieu, care a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati.

Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor "nu schimba cu nimic" decizia sa de a se muta in Belgia si a cere cetatenie rusa.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza cunoscut pentru ca gazduieste emigranti bogati, a provocat polemici vehemente in Franta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO