Vladimir Putin, despre o alianță militară Rusia - China: "Este chiar posibilă"

Ultima actualizare: 23-10-2020 16:37
Vladimir Putin, propus la Premiul Nobel pentru Pace. Care ar fi meritele sale
Getty

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu poate exclude o alianță militară cu China, dar că nu este nevoie de aceasta în acest moment, informează Associated Press.

Vladimir Putin a explicat că Rusia și-a îmbunătățit colaborarea cu China, prin participarea la exerciții militare comune și schimbul de tehnologii militare.

“Fără îndoială, cooperarea noastră cu China ajută capacitatea de apărare a armatei chineze”, a spus Putin, în cadrul unei conferințe online cu experți în politică externă, scrie The Moscow Times.

Președintele rus a adăugat că legăturile militare dintre cele două țări se vor aprofunda în timp: “Timpul va arăta cum se vor dezvolta... nu excludem asta”.

Întrebat despre o ipotetică alianță Rusia - China, Putin a precizat: “Nu avem nevoie de ea, dat, teoretic, este posibil să ne-o imaginăm”.

Până în prezent, Rusia și China au respins o alianță militară absolută în favoarea unui parteneriat strategic. Rusia a „pivotat” către China după anexarea Crimeei în 2014, în ciuda sancțiunilor occidentale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO