Vladimir Putin a glumit că va interveni în alegerile din SUA. "O vom face neapărat"

Dată publicare: 02-10-2019 19:33
Dată actualizare: 03-10-2019 07:23


vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a răspuns în glumă miercuri la o întrebare a corespondentului NBC, Keir Simmons, dacă Moscova ar putea să intervină în campania prezidenţială din SUA în 2020, potrivit TASS şi Izvestia.

"Vă spun în secret: da, o vom face neapărat", a spus în glumă Putin, vorbind la forumul internaţional "Săptămâna rusă a energiei" la Moscova.

Pe acelaşi ton glumeţ, Putin l-a rugat pe jurnalist să nu spună despre aceasta nimănui, iar apoi, trecând la ton sobru, a spus că Rusia are destule probleme la ea acasă de care să se ocupe, potrivi Agerpres.

Liderul rus a calificat drept "ridicole" declaraţiile despre o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile americane din 2020.

Procurorul special "Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă cu privire la o eventuală complicitate dintre noi şi Trump în cazul precedentelor alegeri, dar şi-a exprimat îngrijorarea că putem face acest lucru pe viitor. Este ridicol", a insistat preşedintele rus, citat de TASS.

Rusia este acuzată de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a-l avantaja pe Donald Trump în faţa rivalei sale democrate Hillary Clinton. Ancheta procurorului special Robert Mueller a investigat existenţa unei eventuale complicităţi între Moscova şi echipa de campanie a magnatului imobiliar.

Însuşi actualul secretar de stat american Mike Pompeo a afirmat recent că Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, avertizând că Washingtonul va contracara eforturile în acest sens ale Moscovei, conform AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO