Vladimir Putin a vorbit la telefon cu Barack Obama. Subiectele discutate de cei doi lideri

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03
Vladimir Putin Barack Obama - Getty

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara ca a discutat telefonic cu liderul administratiei SUA, Barack Obama, problema legata de crearea unei coalitii antiteroriste internationale, relateaza RIA Novosti.

'Noi intreprindem unii pasi in aceasta directie si facem aceasta, intre altele, in mod public. Daca sunteti interesati de detalii, va pot spune ca ne dorim intr-adevar sa formam un fel de coalitie internationala pentru combaterea terorismului si extremismului. In acest scop, desfasuram consultari cu partenerii nostri americani. Am vorbit personal la telefon cu presedintele SUA cu privire la acest aspect', a afirmat Vladimir Putin, adaugand ca a abordat acelasi subiect si cu presedintele Turciei, cu autoritatile Arabiei Saudite, cu regele Iordaniei, cu presedintele Egiptului si cu 'alti parteneri ai nostri', potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a spus ca este prematur sa se vorbeasca de posibilitatea unei participari a Rusiei in operatiunile militare impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria si Irak, dupa cum relateaza agentia de presa TASS.

'Examinam diferite posibilitati, dar deocamdata (....) problema participarii Rusiei la eventuale operatiuni militare nu se afla pe agenda noastra', a insistat Putin, intrebat de un ziarist.

'Este prematur sa vorbim ca am fi pregatiti sa facem aceasta astazi, noi si asa acordam Siriei suficient de mult sprijin, ajutand-o si cu echipamente si in ceea ce priveste consilierea fortelor armate', a spus presedintele rus, adaugand ca lupta impotriva terorismului trebuie sa mearga mana in mana cu procesul politic din Siria.

Presedintele sirian Bashar al-Assad este de acord cu toate acestea, inclusiv cu alegeri anticipate, a remarcat el.

Primii pasi au aratat ca o coordonare la nivel international pentru combaterea terorismului este posibila, a mai spus seful statului rus, insistand ca Federatia Rusa intreprinde unele masuri publice pentru crearea unei coalitii internationale impotriva terorismului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO