Visul care parea imposibil in secolul trecut. Un vietnamez a cumparat cel mai mic oras din SUA

Ultima actualizare: 03-05-2012 12:40
Buford, Wyoming

America si-a scos la licitatie "cel mai mic orasel" al ei, iar castigatorul este cat se poate de neasteptat. "Asa, tara mea demonstreaza ca nu mai traieste in saracie".

Omul de afaceri vietnamez Pham Dinh Nguyen a zburat pentru prima data in Statele Unite, a mers cu masina pana intr-una din cele mai friguroase zone ale tarii si a cumparat o bucata de vis american: Buford, Wyoming, orasul cu un singur locuitor.

Numele lui Nguyen nu a fost publicat initial in Statele Unite, dar a devenit unul foarte cunoscut in presa din Vietnam si pe retelele de socializare. Multi il lauda pentru ca arata prin gestul sau ca poporul vietnamez nu mai este caracterizat de saracie.

Nguyen a platit 900.000 de dolari pentru oraselul Buford. El conduce o firma de distributie in orasul Ho Chi Minh din sudul tarii.

Nu s-a hotarat ce vrea sa faca acum cu orasul de langa autostrada 80, dar spera sa vanda o parte din bunurile vietnameze. "Buffod e o parte din Statele Unite, o piata mare pentru produsele noastre. Ne va ajuta sa ne expunem bunurile" a spus Nguyen.

In conflictul din Vietnam de la mijlocul secolului trecut, Statele Unite au pierdut peste 58.000 de soldati.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO