VIDEO. Un clip de 10 secunde a fost vândut cu 6,6 milioane de dolari. Cum a fost posibil

Dată publicare: 02-03-2021 14:33
Dată actualizare: 02-03-2021 14:52


VIDEO. Un videoclip de 10 secunde a fost vândut cu 6,6 milioane de dolari. Cum a fost posibil

În octombrie 2020, Pablo Rodriguez-Fraile, un colecționar de artă din Miami, a cheltuit aproape 67.000 de dolari pe o lucrare video de 10 secunde pe care ar fi putut să o urmărească gratuit online.

Săptămâna trecută, el a vândut filmarea cu 6,6 milioane de dolari.

Videoclipul realizat de artistul digital Beeple, al cărui nume real este Mike Winkelmann, a fost autentificat prin blockchain, care servește drept semnătură digitală pentru a certifica cine îl deține și că este opera originală, conform Reuters.

 

 

 Este un nou tip de activ digital - cunoscut sub numele de token non-fungible (NFT) - care a devenit foarte popular în timpul pandemiei de Covid-19, pe măsură ce entuziaștii și investitorii se străduiesc să cheltuiască sume enorme de bani pe articole care există doar online.

 

Ce este tehnologia Blockchain

 

Tehnologia Blockchain permite ca lucrările să fie autentificate în mod public ca fiind unice, spre deosebire de lucrările obișnuite postate în online care pot fi reproduse la nesfârșit.

"Poți să mergi la Luvru și să faci o poză tabloului Mona Lisa, dar ea nu are nicio valoare, deoarece nu are proveniența sau istoria lucrării", a spus Rodriguez-Fraile, primul cumpărător al filmării de zece secunde.

"Adevărul este că lucrarea este foarte, foarte valoroasă datorită celui care se află în spatele ei", a mai spus Rodriguez-Fraile.

 

Donald Trump, vedeta videoclipului

 

Videoclipul de zece secunde este generat pe calculator și arată ceea ce pare a fi un gigant Donald Trump prăbușit la pământ, cu corpul acoperit de lozinci, într-un cadru idilic.

Sursa: Reuters