VIDEO. Un avion cargo s-a prăbușit în Sudanul de Sud. Sunt cel puțin 17 morți

Ultima actualizare: 22-08-2020 22:00
Avion prabusit in Sudanul de Sud
AFP

Cel puțin 17 persoane au murit, sâmbătă, după ce un avion cargo s-a prăbușit în Sudanul de Sud, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Juba, informează agenţia Xinhua.

O persoană care se afla la bordul aeronavei a fost găsită în viață la locul tragediei și a fost dusă la spital în stare critică.

"Din ce am văzut, o persoană a fost salvată și dusă imediat la spital. Am numărat 15 persoane și doi membri ai echipajului, aducând totalul la 17 victime", a declarat Joseph Mayom, unul dintre martorii la tragedie.

El a declarat că avionul de marfă al South West Aviation s-a prăbușit după decolare, în apropierea unei zone rezidențiale din Juba.

Kur Kuol, directorul Aeroportului Internațional Juba, a confirmat prăbușirea avionului de la ora locală 9:00, menționând că avionul zbura către localitățile Aweil și Wau pentru a livra salariile personalului unei organizații.

"Nu vă pot oferi mai multe detalii acum, dar ceea ce știu este că a fost un avion de marfă care transporta motociclete, piese de schimb, alimente și salariile personalului unui ONG", a declarat Kuol.

El a mai precizat că reprezentanții aeroportului nu știu numărul exact de persoane care au murit și nici supraviețuitorii, adăugând că vor putea oferi detalii odată ce oficialii vor stabili informații clare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO