Vezi mesajele de Craciun ale Papei, Reginei Elisabeta si familiei Obama!


Ultimul update: Vineri 10 August 2012 20:17
Data publicarii: Vineri 25 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
Michelle si Barack Obama

Fara nicio aluzie la neplacutul incident de joi noapte, Papa Benedict al XVI-lea a rostit vineri cunoscuta binecuvintare "urbi et orbi", de la balconul Basilicii Sfintul Petru.


Pentru al cincilea an consecutiv, Suveranul Pontif a respectat traditia si a facut urari calde de sarbatori celor 2 miliarde de crestini de pe Glob, in 65 de limbi, inclusiv mongola ori chineza.

In mesajul sau pentru cetate si lume, Sfantul Parinte a evocat o societate profund marcata de grava criza economica, dar mai ales de o grava deruta morala si de ranile dureroase ale razboaielor.

Noaptea trecuta, imediat dupa ce isi netezise straiele in urma busculadei din Basilica, Benedict al XVI-lea i-a indemnat pe crestinii din lumea larga sa redescopere simplitatea mesajului Nativitatii.

La Betleem, orasul nasterii lui Christos, potrivit Evangheliilor, pelerinii au asistat la slujba de la miezul noptii, in Biserica Sfinta Ecaterina. Patriarhul latin al Ierusalimului a vorbit tulburator despre aspiratia catre pace a unui "pamant care sufera si spera".

In traditionalul mesaj de Craciun, Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a avut cuvinte de compasiune si imbarbatare pentru toti cei afectati de restristile economice.

La randul lor, Barack si Michelle Obama, i-au elogiat pe "barbatii si femeile care - departe de familiile lor - isi risca vietile in Afganistan si Irak pentru a-si proteja compatriotii".

De un Craciun inedit s-au bucurat localnicii si turistii nimeriti in Sydney. Toti au celebrat nasterea Mantuitorului in costume de baie, facand plaja ori scaldandu-se in valurile Pacificului.

Sursa: Pro TV

Parinti si copii, tineri sau batrani, cu totii l-au asteptat pe Mos Craciun
Cluburile din Capitala, pline de petrecareti, in Ajunul Craciunului!
VIDEO PROTVPLUS.RO