Vezi aici solutia germanilor impotriva aglomeratiei din trafic

Ultima actualizare: 16-05-2012 11:27

Nemtii au lansat in orasul Ulm un proiect-pilot anti-aglomeratie prin care poti sa conduci, chiar daca nu ai cu tine, propria masina.


Practic, devii soferul unui taxi care arata exact ca o masina de jucarie.  Oricine isi face o rezervare, poate sa conduca o masinuta oricat timp doreste, fie si numai pentru cateva minute. 

Utilizarea fiecarui vehicul va fi taxata cu 19 centi pe minut, o ora costa aproape zece euro, iar o zi - aproape 50. Exista parcari prestabilite, dar clientul poate lasa masina, dupa ce isi termina treburile, in orice alt loc din oras.

Cel care doreste o masina afla unde o poate gasi pe cea mai apropiata printr-un simplu apel telefonic sau pe Internet. Iar daca vede pe strada o masina libera, urca pur si simplu in ea.

Atunci cand se inregistreaza, clientul primeste un chip care este atasat de permisul de conducere. Simpla apropiere a acestuia de un senzor din spatele parbrizului deblocheaza masina. 

Compania germana care a lansat proiectul "car2go" s-a gandit la tot. Clientii nu sunt constransi de un contract pe termen lung si nici nu sunt obligati sa prezinte garantii banesti. 

Un contor electronic de la bord tine evidenta minutelor folosite si a costurilor, iar banii sunt retrasi direct din contul utilizatorului, in fiecare luna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO