Valuri de fum toxic se îndreaptă spre un oraş din Siberia. Avertismentul autorităților

Ultima actualizare: 01-08-2020 19:58
siberia zapada
Getty

Autorităţile din oraşul siberian Iakuțk au transmis sâmbătă locuitorilor un avertisment legat de valurile de fum toxic care se îndreaptă spre această localitate.

Incendii de vegetaţie au izbucnit în Rusia în urmă cu mai multe săptămâni, iar vântul transportă fumul toxic spre oraşul Iakutsk, ce are o populaţie de aproape 270.000 de locuitori şi se află la o distanţă de aproximativ 4.800 de kilometri est în raport cu Moscova.

Incendiile devastatoare de anul trecut i-au făcut pe numeroşi locuitori din Siberia să sufere din cauza valurilor de fum toxic timp de mai multe săptămâni. Rezidenţii vârstnici au fost în special afectaţi de acest fenomen, scrie Agerpres.

Cele mai multe dintre incendiile din 2020 au fost identificate în regiuni care se află la distanţe mari faţă de zonele locuite, însă companiile mass-media ruse au raportat că focarele au avansat periculos de mult şi au ajuns până în proximitatea unor localităţi mai mici.

Sâmbătă, autorităţile silvice au anunţat că pompierii încearcă să stingă 58 de focare ce acoperă o suprafaţă totală de peste 70.000 de hectare.

Cifra anunţată include doar focare pe care pompierii încearcă să le controleze. Alte incendii, aflate în regiuni izolate, sunt lăsate să ardă în continuare, întrucât nu prezintă riscuri pentru oameni. Peste 2.700 de pompieri ruşi au fost mobilizaţi în regiune.

Siberia s-a confruntat în ultimele săptămâni cu un neobişnuit val de căldură.

În oraşul Verhoiansk, situat dincolo de Cercul Polar Arctic şi considerat drept una dintre cele mai friguroase zone locuite de pe Terra, meteorologii au măsurat un nou record de temperatură pe 20 iunie, când termometrele locale au indicat valoarea de 38 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO