Vagoanele de tren în care bărbații nu au voie să urce. Sunt exclusiv pentru femei

25-07-2018 12:13


tren india

În Mumbai, există un tren cu vagoane dedicate femeilor și interzise bărbaților. Deși este foarte aglomerat, mediul este unul plăcut, realatează BBC.

Peste 7,5 milioane de navetiști aleg se deplaseze cu trenul zilnic în drumul către serviciu.

Wilma Dias, o femeie care lucrează ca secretară, circulă de 25 de ani cu trenul pentru a ajunge la locul de muncă.

În fiecare zi, Wilma Dias se alătură milioanelor de muncitori din Mumbai și își face loc prin mulțime în trenul plin al orașului. Secretara petrece 2 ore pe zi în tren, în vagonul pentru femei.

În timp ce rar poți găsi un loc liber, vagonul dedicat femeilor este un mediu înfloritor de comerț, prietenie și, de multe ori, de sărbătoare.

”Vânzătorii ambulanți comercializează mâncare, bijuterii, haine, încălțăminte, accesorii sau diferite produse pentru gospodărie care, uneori, sunt greu de găsit și le cumpărăm din tren. Când femeile găsesc un loc liber, citesc rugăciuni sau croșetează. Cele care pleacă în fiecare zi la aceeași oră, se împrietenesc și își sărbătoresc zilele de naștere sau aniversările chiar în tren
”, a declarat Wilma.

Primul vagon pentru femei a fost inaugurat în 1992 pentru a preveni hărțuirea și abuzul, după ce, de-a lungul timpului au avut loc numeroase incidente. Mai mulți oameni au fost hărțuiți și împinși din tren, iar unii dintre ei au ajuns chiar pe șine.

Potrivit BBC, numai din iunie 2016 până în iulie 2017, 3380 de oameni au fost uciși de trenurile din Mumbai. Acestea sunt cele mai agromerate trenuri din lume, depășindu-și capacitatea de două ori.
 
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: BBC

Tags: india, tren, femei, barbati,

VIDEO PROTVPLUS.RO