V-am rezervat un loc la noi in celula: poftiti la masa!
Perchizitionati pana la piele pentru o masa buna! Asta sunt in stare britanicii sa faca pentru a-si potoli foamea.
Intr-un decor neconventional, pot merge sa cineze de la anul, la inchisoarea High Down, din Sutton, Marea Britanie. Dupa ce isi vor lasa la intrare bunurile, vor trece printr-o perchezitie corporala si cateva filtre, clientii, infometati de atata asteptare, se pot aseza, in sfarsit, la masa.
Privelistea este mirifica: gratii si zabrele oriunde ai privi. In plus, camere de supraveghere la fiecare masa si privirea fixa si incordata a gardienilor.
Intrati in atmosfera, mesenii au de unde alege. Meniul e variat, pentru toate gusturile. De la salata de andive, mozarella cu pepene sau pui cu spanac, pana la tarta de portocale sau de lamaie. Bucatarii sunt chiar detinutii, care au fost scoliti in acest sens chiar de directorul de catering al penitenciarului, Alberto Crisci, relateaza Daily Mail.
Peste 1.000 de meniuri vor fi servite zilnic, atat angajatilor inchisorii, cat si clientilor. Materia prima se obtine, in marea ei majoritate, chiar din curtea inchisorii, unde detinutii au avut grija sa planteze tot ce este necesar unei bucatarii de o asemenea anvergura.
De la indraznetul proiect se asteapta rezultate foarte bune: peste 300 de prizonieri vor fi ajutati sa castige calificari de servire, ajutandu-i sa se integreze mult mai usor in societate dupa ce va iesi din inchisoare. Pentru a participa la acest proiect, detinutii vor fi supusi unor analize, iar folosirea cutitelor va fi strict monitorizata.