Urmarile dramatice ale unui caz de malpraxis din M. Britanie. Un baietel de 3 ani a ramas fara picioare din cauza septicemiei

Ultima actualizare: 24-08-2016 00:11

Un caz de malpraxis cu urmari dramatice ii tulbura profund pe britanici. Un baietel de trei ani a ramas fara picioare dupa ce medicii l-au diagnosticat cu amigdalita in loc de septicemie.

Cazul a pus dureros in lumina lipsa de pregatire a doctorilor, in ceea ce priveste depistarea simptomelor timpurii ale unui soc toxic.

Reuben Harvey Smith a ajuns de urgenta la spital cu o arsura suferita dupa un accident casnic. Dupa ce i-a fost curatata rana, a fost trimis acasa. Insa 2 zile mai tarziu, mama revenea cu el la spital, pentru ca baietelul avea febra si acuza dureri in gat. Copilul a fost diagnosticat cu amigdalita si din nou trimis acasa. Insa a doua zi, copilul se zbatea intre viata si moarte din cauza septicemiei.

"Pentru mine, ca mama, arsura a fost un accident infiorator. Dar nici intr-un milion de ani n-as fi facut legatura intre o arsura si un soc septic. Si am descoperit insa ca nu era cunoscut riscul acestei evolutii dupa o arsura, mai ales dupa una minora", a spus mama copilului.

Sindromul socului toxic este o infectie de natura sa puna viata pacientului in primejdie: o bacterie invadeaza rana si elibereaza toxine in sange.

Ca sa-i salveze viata lui Reuben, medicii i-au amputat ambele picioare si majoritatea degetelor de la maini. Spitalul si-a asumat responsabilitatea pentru teribila eroare si s-a angajat sa suporte cheltuielile pentru ingrijirea si protezele de care baietelul va avea de-a lungul intregii lui vieti. Totodata, spitalul si-a instruit personalul in recunoasterea simptomelor incipiente ale socului toxic.

Familia lui Reuben a aceptat sa faca publica drama, ca sa atraga atentia asupra pericolului, in speranta ca niciun alt copil nu va mai trece printr-o asemenea suferinta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO