Urmările atacului de la Pensacola. Pentagonul a suspendat antrenamentul militarilor saudiți

Ultima actualizare: 11-12-2019 08:57
pensacola
Getty

Pentagonul a decis să suspende temporar antrenamentul tuturor militarilor saudiţi care sunt pregătiţi pe teritoriul american după atacul armat de la Pensacola, în care trei militari au fost ucişi de un membru al aviaţiei militare saudite, relatează AFP.

Antrenamentul operaţional al militarilor saudiţi va fi reluat la finalul revizuirii procedurilor de securitate şi de verificare a antecedentelor tuturor militarilor străini pregătiţi în prezent în Statele Unite, a afirmat un oficial de rang înalt din Departamentul american al Apărării, sub protecţia anonimatului.

Revizuirea procedurilor, ordonată de secretarul adjunct al Apărării David Norquist, ar urma să dureze între cinci şi zece zile, a precizat un alt oficial al Pentagonului.

Un membru al aviaţiei militare saudite a deschis focul vineri într-o sală de curs de la baza aeronavală Pensacola, în Florida, făcând trei morţi şi opt răniţi înainte de a fi împuşcat de poliţie. El publicase pe Twitter înaintea atacului mesaje ostile la adresa Statelor Unite.

„Ministerul cooperează în strânsă legătură cu guvernul saudit pentru a răspunde la acest incident”, a subliniat David Norquist într-o scrisoare adresată şefilor de servicii ai armatei americane vizaţi de această măsură, care a fost „aprobată” de Riad.

Anterior, US Navy anunţase suspendarea antrenamentului celor 303 militari saudiţi în formare la bazele militare Pensacola, Whiting Field şi Mayport, în Florida.

Oficialii Pentagonului nu au fost în măsură să precizeze câţi militari saudiţi sunt antrenaţi pe teritoriul american, dar au indicat că Statele Unite formează în prezent circa 5.000 de militari străini la bazele americane.

Toţi vor fi vizaţi de schimbarea procedurilor de securitate pentru accesul lor la antrenament şi la bazele militare.

Anchetatorii americani caută să stabilească dacă atacatorul saudit a acţionat singur.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO