Uraganul Isaac a fost retrogradat la nivelul de furtuna tropicala, dar ameninta in continuare SUA

Dată publicare: 30-08-2012 10:04
Dată actualizare: 31-10-2012 18:06


Uraganul Isaac a fost retrogradat miercuri la nivelul de furtuna tropicala in timp ce se apropia de Louisiana, in sudul Statelor Unite, a anuntat Centrul pentru supravegherea uraganelor (NHC). 

Uraganul "Isaac a slabit pana la nivelul unei furtuni tropicale, (dar ameninta) in continuare cu cresteri periculoase ale nivelului apelor si inundatii" si rafale de vant de 110 kilometri pe ora, fata de 120 anterior, anunta NHC in raportul sau de la ora 19:00 GMT (22:00, ora Romaniei).

In pofida acestei retrogradari, Isaac este insotit de ploi torentiale de pana la 51 centrimetri si vant foarte puternic, mai ales la altitudine, avertizeaza meteorologii.

Tornade izolate pot de asemenea sa aiba loc in lungul coastei golfului Mexic sau a raului Mississippi, conform NHC. Furtuna se afla la 80 de kilometri sud-vest de New Orleans si la 90 de kilometri sud-est de Baton Rouge, capitala statului.

Aceasta se indreapta spre nord-vest cu 9 kilometri pe ora si centrul sau (ochiul) va survola teritoriul Louisianei miercuri si joi inainte de a atinge sudul Arkansas vineri dimineata.

In pofida precipitatiilor aduse de furtuna, digurile construite dupa dezastrul cauzat acum sapte ani de Katrina in jurul New Orleans rezista impactului, au declarat miercuri dimineata inginerii armatei.

Uraganul ISAAC - imagine capturata de NASA din satelit:


VIDEO PROTVPLUS.RO