10 răniţi în Texas, după ce uraganul Harvey a lovit SUA. Furtuna continuă până luni

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Sambata 26 August 2017 07:15
Categorie: Internaţional

Uraganul Harvey a atins uscatul vineri noaptea, între Port Aransas and Port O'Connor, în Texas, acţionând ca o furtună de gradul 4, cu vânt care atinge 130 de mile pe oră, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, citat de CNN.

UPDATE 19:00 Uraganul Harvey continua să avanseze sâmbătă în Texas, unde mai multe persoane au fost rănite şi care este ameninţat în continuare de ”inundaţii catastrofale” în zilele următoare. ”Ploi torenţiale se vor abate începând de astăzi (sâmbătă) şi până luni asupra Texasului, iar zone ploioase vor rămâne ancorate în anumite regiuni”, au avertizat sâmbătă serviciile meteorologice americane, anticipând, local, acumulări între 38 şi 88 de centimetri, până miercuri.

În mai multe comitate s-au înregistrat deja, sâmbătă dimineaţa, în jur de 23 de centimetri de apă în 24 de ore. Zece persoane au fost rănite vineri la Rockport de acoperişuri luate de vânt, numeroşi arbori au fost smulşi din rădăcini, iar vehicule avariate erau vizibile ”peste tot”, a povestit presei locale Kevin Carruth, un reprezentant municipal.Harvey este primul uragan de categoria 4 care loveşte Statele Unite după uraganul Charley, în 2004.

Furtuna a lovit coastele Texasului şi milioanele sale de rezidenţi cu vânt extrem de puternic care o doborât copaci şi cu ploi torenţiale care au inundat străzile.

Germania, Austria si Polonia, afectate puternic de furtuni de zapada. Fenomenul care i-a nedumerit pe cehi

 

Guvernatorul statului Texas Greg Abbot a declarat că Harvey "se transformă într-un uragan foarte complex şi periculos", iar într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump a solicitat ajutor federal, apreciind că furtuna şi ploile torenţiale ar putea produce pagube de miliarde de dolari şi pierderi de vieţi omeneşti. Trump a anunţat pe Twitter că a semnat documentul în acest sens.

Aligatori pe străzi, după uragan

Uraganul Harvey nu i-a afectat numai pe locuitorii statului Texas, ci și pe aligatori. De pildă, un aligator confuz din cauza fenomenului s-a refugiat la ușa unei familii, notează Metro.

Un alt aligator a fost surprins de un șofer în timp ce se plimba nestingherit și dezorientat pe stradă. Iar un altul a fost observat în timp ce se adăpostea sub un autoturism.

EMBED:

„Trebuie să înțelegem că schimbările climatice îi determină pe aligatori să-și mute locul. Aceștia se deplasează pentru a găsi locuri înalte, adăpostindu-se de ploaie... Aceștia nu vor mâncare și nici nu vor fi agresivi, ci încearcă să se ascundă de vremea rea la fel ca noi ceilalți”, a susținut un oficial american, citat de Metro.

Vremea rea se muta in vestul Europei. Marea Britanie va infrunta ninsori abundente si rafale de vant de forta unui uragan

Vremea rea se muta in vestul Europei. Marea Britanie va infrunta ninsori abundente si rafale de vant de forta unui uragan

FULLSCREEN
10 răniţi în Texas, după ce uraganul Harvey a lovit SUA. Furtuna continuă până luni
  • /

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

Donald Trump, Vladimir Putin

Donald Trump îl invită pe Vladimir Putin la Washington. Vizita ar urma să aibă loc ”în toamnă”

Ultimul supraviețuitor al unui trib izolat din Amazon, surprins într-o filmare. VIDEO

UE, îngrijorată de legea controversată prin care se defineşte "statul-naţiune al evreilor"

Campionii Franței, descriși ca ”maimuțe cu mingea”. Țara care a văzut ”roșu” după finala CM

Denis Ten, medaliat cu bronz la Soci, a murit după ce a fost înjunghiat de doi necunoscuți

Copertă controversată a revistei TIME: Donald Trump se transformă în Putin

Valentin Costel

Organele unui român mort în Italia, după un accident, vor salva șase vieți

Oficial din echipa lui Macron, filmat în timp ce bate un protestatar în Paris. VIDEO

Caz desprins din filmele de spionaj. Servicii sexuale pentru un post într-o organizație americană

Turcia, „sufocată într-un climat al fricii”, deși starea de urgență a fost ridicată

Zuckerberg spune că Facebook nu va interzice subiecte precum „Negarea Holocaustului”

Consilier al președintelui Emmanuel Macron, anchetat pentru că a lovit doi protestatari