Unul dintre fiii lui Ghaddafi, ucis intr-un bombardament NATO

Ultima actualizare: 14-09-2012 04:48

Fiul cel mic al lui Ghaddafi, precum si trei dintre nepotii acestuia, au fost ucisi in noaptea de sambata spre duminica in timpul unui atac aerian al NATO, in timpul ce liderul libian ar fi scapat la limita.

"Casa lui Saif al-Arab Muammar Ghaddafi, cel mai mic dintre copiii Ghidului (Muammar Ghaddafi), a fost atacata cu mijloace puternice. Ghidul si familia sa erau in casa impreuna cu prieteni si rude, dar el este "nevatamat", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Moussa Ibrahim, intr-o conferinta de presa.

"Atacul a provocat moartea martiriu a fratelui Saif al-Arab si a trei dintre nepotii Ghidului", a adaugat purtatorul de cuvant.

Saif al-Arab avea 29 de ani, a adaugat el. Era cel mai mic dintre cei sase fii ai liderului libian si nu ocupa niciun post oficial cunoscut.

"Ghidul este in stare de sanatate buna. Nu a fost ranit. Sotia sa este, de asemenea, sanatoasa si nu a fost ranita, dar alte persoane au fost. A fost o operatiune care a vizat asasinarea directa a liderului acestei tari", a acuzat purtatorul de cuvant.

Muammar Ghaddafi a pierdut deja o fiica adoptiva in 1986, in timpul unui bombardament american la Tripoli.

Purtatorul de cuvant a insotit in prealabil presa la locuinta bombardata din Tripoli.

La Bruxelles, NATO a confirmat la scurt timp ca a desfasurat atacuri in acest sector al Tripoli, dar nu si moartea fiului lui Ghaddafi, dand asigurari ca nu a vizat persoane individuale.

"NATO si-a continuat atacurile de precizie impotriva instalatiilor militare ale regimului lui Ghaddafi la Tripoli in aceasta noapte, inclusiv atacurile asupra unei cladiri de comandament si control cunoscute din sectorul Bab al-Aziziya, la scurt timp dupa ora 18.00 GMT (21.00 ora Romaniei), sambata seara", a declarat intr-un comunicat generalul Charles Bouchard, comandantul sef al operatiunii.

Sambata seara, trei explozii s-au auzit la Tripoli din sectorul Bab al-Aziziya, care adaposteste complexul lui Ghaddafi, dupa un survol al avioanelor NATO.

Cititi si:

Cutremur de 4,9 in Vrancea. S-a simtit si in Republica Moldova

Inna, provocatoare in revistele pentru barbati. Vezi FOTO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO