Unul dintre diplomatii SUA ucisi in Libia si-a anticipat moartea pe Internet

13-09-2012 07:47


Atac Benghazi

Unul dintre cei patru diplomati americani ucisi in Libia era un jucator online si i-a spus cu cateva minute inainte de moartea sa intr-un mesaj instantaneu trimis unui prieten ca ar putea "muri in aceasta seara", relateaza AFP.

Fostul militar US Air Force Sean Smith, ofiter inzestrat cu comunicatiile la consulat, se juca un joc online cand barbati inarmati au inceput protestul in fata reprezentantei americane fata de un film ofensator la adresa Islamului, conform acestora.

Sean Smith, care folosea pseudonimul "Vile Rat", vorbea cu un alt jucator si a raspuns la un mesaj precedent: "Daca nu mor in aceasta seara. Am vazut unul dintre politistii care pazesc locul facand poze".

"El era conectat pe serviciul pe mesagerie cand s-au produs evenimentele", a povestit unul dintre prietenii sai jucatori care foloseste pseudonimul "The Mittani".

Acesta din urma a adaugat ca Sean Smith a scris apoi "Focuri de arma!" inainte de a se deconecta. Apoi nu a mai revenit niciodata online.

Acest jucator a declarat ca Sean Smith era "prietenul (sau) de sase ani, atat in viata reala cat si pe Internet" si unul dintre cei mai cunoscuti membri ai retelei online Eve.

Conform secretarului de Stat Hillary Clinton, Sean Smith a petrecut zece ani in cadrul Departamentului de Stat. El se afla in Libia pentru o misiune de scurta durata.

Patru americani, printre care si ambasadorul in Libia Chris Stevens, au fost ucisi in acest atac impotriva consulatului de la Benghazi.
 

Sursa: Mediafax

Tags: libia, decese, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO