Unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din India a murit din cauza Covid-19. Reacția vedetei Salman Khan

Ultima actualizare: 25-09-2020 19:42
Unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din India a murit din cauza Covid-19. Reacția vedetei Salman Khan
Getty

Cântăreţul indian S.P. Balasubrahmanyam, poreclit "SPB", foarte popular în ţara sa şi, de asemenea, foarte prolific, cu circa 40.000 de cântece în 16 limbi indiene, a murit la 74 de ani, din cauza complicaţiilor, după o îndelungată luptă cu Covid-19.

 

Artistul a decedat în urma unui stop cardio-respirator, potrivit spitalului din Chennai (sud), unde a fost internat în luna august, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

În cei peste 50 de ani ai unei cariere care a început în 1966, el a fost alternativ cântăreţ, muzician, compozitor şi producător şi şi-a împrumutat vocea mai multor actori, printre care vedeta de la Bollywood Salman Khan, pentru a-i dubla în părţile cântate din filme.

 

Vedeta Salman Khan s-a declarat cu ”inima frântă”

 

S.P. Balasubrahmanyam a primit numeroase premii, inclusiv şase premii naţionale pentru cântece interpretate în patru limbi - tamilă, telugu, kannada şi hindi.

După anunţarea morţii sale, reţele de socializare din India s-au umplut de omagii.

Pe Twitter, Salman Khan s-a declarat cu "inima frântă" la aflarea veştii, în timp ce premierul Narendra Modi a lăudat "vocea melodioasă" a artistului, estimând că moartea sa "lasă lumea noastră culturală extrem de săracă".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO