UNICEF: Una din cinci persoane bolnave de Ebola este copil. Bilantul epidemiei a depasit 10.000 de morti

18-03-2015 09:20


ebola

Una din cinci persoane bolnave de febra hemoragica Ebola este copil, a anuntat marti UNICEF, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

"Epidemia cauzata de virusul Ebola a afectat peste 24.000 de persoane, intre care 5.000 de copii, si a provocat moartea a peste 10.000 dintre ele incepand din ianuarie 2014. Ea continua sa puna in pericol viata si siguranta viitorului copiilor si familiilor acestora", se arata intr-un raport al UNICEF.

Pana in prezent, peste 16.000 de copii din intreaga lume si-au pierdut unul sau ambii parinti din cauza epidemiei de Ebola, potrivit UNICEF. Bilantul epidemiei de Ebola care afecteaza de peste un an Africa de Vest a depasit 10.000 de morti, a anuntat joia trecuta Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Epidemia din Africa de Vest, cea mai grava de la identificarea virusului, in 1976, a izbucnit in decembrie 2013, in sudul Guineei, dupa care s-a propagat in Liberia si Sierra Leone. Virusul avea sa fie identificat abia in martie 2014. Un prim vaccin, VSV-EBOV, creat de catre Agentia pentru Sanatate Publica din Canada, este in curs de testare clinica, incepand de la 7 martie, in Guineea.

Celalalt vaccin, dezvoltat de catre firma britanica GSK impreuna cu Institutul american pentru Alergii si Boli Infectioase, este testat incepand din februarie in Liberia.

Sursa: Mediafax

Tags: ebola, unicef, copii,

VIDEO PROTVPLUS.RO