UNESCO: Aproape 300 de milioane de copii nu merg la școală din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 05-03-2020 18:35
coronavirus
Getty

Aproape 300 de milioane de elevi din lume nu se duc la şcoală, în contextul în care epidemia de covid-19 afectează întreaga lume şi economia mondială.

Din cauza epidemiei, cel puţin 13 ţări au fost nevoite să-şi închidă şcolile, o măsură care afectează peste 290 de milioane de elevi în lume, potrivit UNESCO, care evocă un ”număr fără precedent”.

Organizaţia ONU pentru Educaţie şi Cultură aminteşte că, în urmă cu două săptămâni, China, unde a apărut virusul în decembrie, era unica ţară care închidea şcoli, relatează News.ro.

Bazilica Naşterii de la Betleem, în Cisiordania ocupată, locul de naătere al lui Isus în tradiţia creştină, se închide ca măsură de precauţie, în urma unor cazuri suspecte de contaminare cu coronavirus în acest sector.

Italia, cel mai important focar european, care a depăşit miercuri pragurile de 100 de morţi şi de 3.000 de îmbolnăviri, a închis toate şcolile şi universităţile începând de joi şi până la 15 martie.

În Coreea de Sud, al doilea focar de contaminări după China (6.088 de cazuri, 35 de decese), vacanţa a fost prelungită cu trei săptămâni în şcoli şi creşe.

Japonia a decretat o izolare a tuturor persoanelor care vin din China şi Coreea de Sud, iar Australia interzice intrarea în ţară a străinilor care au fost recent în Coreea de Sud.

În total 36 de ţări au impus deja o interdicţie totală de intrare pe teritoriul lor a unor pesoane care vin din Coreea de Sud, potrivit Ministerului sud-coreean de Externe. Iar alte 22 au luat măsuri de carantină.

Tokyo a anunţat de asemenea amânarea unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping prevăzută în primăvară.

În Iran, unde autorităţile au semnalat încă 15 decese (107 morţiîn total şi 2.922 de îmbolnăviri), instituţiile şcolare au fost închise pe o perioadă de o lună, evenimentele culturale şi sportive au fost suspendate, iar orele de muncă au fost reduse în administraţii.

India a anunţat joi că şcolile primare de la New Delhi urmează să fie închise până la 31 martie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO