Unde se va afla cel mai scump obiect din lume. Costa de 18 ori mai mult decat Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume

Ultima actualizare: 12-05-2016 07:08
centrala nucleara

Marea Britanie va construi o noua centrala nucleara, care va deveni "cel mai scump obiect de pe planeta". Constructia va costa de 18 ori mai mult decat Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume.

Conform Greenpeace, noua centrala nucleara va fi "cel mai scump obiect din lume", constructia urmand sa coste 24 de miliarde de lire sterline, cu 6 miliarde in plus fata de estimarile originale ale companiei franceze care se ocupa de proiect.

Astfel, centrala nucleara va costa de 18 ori mai mult decat a costat, de exemplu, constructia Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, scriu cei de la Metro.

Steve Thomas, profesor la Universitatea Greenwich a declarat ca "centralele nucleare sunt cele mai complicate din tot ceea ce facem".

Potrivit Metro, aceasta constructie va fi de cinci ori mai scumpa decat acceleratorul de particule Large Hadron Collider, construit la Centrul Nuclear de Cercetari Nucleare (CERN), realizat pentru a descoperi secretele Universului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO