Un tânăr riscă 10 ani de închisoare pentru a vrut să intre cu un pește în Australia

Ultima actualizare: 14-04-2019 17:40
catuse

Un vietnamez a fost arestat pe aeroportul din Adelaide, încercând să introducă ilegal în Australia un peşte exotic, pe care-l ascunsese într-o pungă de plastic pusă în jurul gâtului.

Bărbatul de 34 de ani, care venise cu un zbor din Malaezia, a fost nevoit să arate punga cu peştele viu în timpul unei percheziţii, au indicat duminică într-o declaraţie vameşii australieni.

Conform legii australiene, pedeapsa maximă pentru infracţiunile legate de comerţul cu specii sălbatice este de 10 ani de închisoare, împreună cu o amendă de până la 210.000 dolari australieni (150.000 de dolari SUA) pentru persoane fizice şi de un milion de dolari pentru companii, informează Agerpres.

Peştele era un Arowana asiatic, o specie pe cale de dispariţie originară din Asia de Sud-Est, considerată de bun augur în culturile asiatice.

Potrivit legislaţiei australiene, deţinerea unui Arowana asiatic este ilegală, dacă acesta nu a fost importat legal, sub auspiciile Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie.

Vameşii au declarat că peştele a trebuit eutanasiat, deoarece speciile exotice importate ilegal pot introduce boli noi în Australia.

Vietnamezul a fost arestat şi va apărea în faţa justiţiei pe 15 mai.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO