Un tânăr care a intrat cu mașina într-un mall din SUA, acuzat de terorism

30-09-2019 12:59

mall sua

Un tânăr care a intrat cu maşina într-un centru comercial dintr-o suburbie a oraşului Chicago şi a avariat mai multe chioşcuri şi magazine din interior se confruntă cu acuzaţia de terorism.

Javier Garcia, 22 de ani, a fost internat într-o clinică de psihiatrie din data de 20 septembrie, atunci când s-a produs incidentul din Woodfield Mall, în suburbia Schamburg, în apropierea aeroportului internaţional O'Hare, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliţie din Schamburg, Garcia a fost externat vineri şi de atunci a rămas în arest. Judecătorul i-a respins duminică dreptul de a fi eliberat pe cauțiune.

Acuzatul va trebui să răspundă pentru o infracţiune încadrată în categoria terorism, care în Illinois este cea mai gravă din Codul Penal, fiind pedepsită cu închisoare cu executare de până la 30 de ani în cazul unei condamnări. De asemenea, există şi un al doilea cap de acuzare, pentru daune de peste 100.000 de dolari aduse unei proprietăţi.

În şedinţa de duminică, procuratura a semnalat că fapta ar fi putut fi planificată deoarece, la percheziţia informatică, anchetatorii au descoperit în calculatorul lui Garcia, în istoricul căutărilor pe internet, un număr de 124 de interogări legate de centrul comercial şi fotografii aeriene.

Avocatul său, Amil Alkass, a spus că Garcia are probleme psihice şi a considerat acuzaţiile aduse inculpatului ca fiind „agresive”.

„Este ceva surprinzător, având în vedere natura acuzatului. Garcia nu este un terorist şi niciodată nu a avut probleme cu justiţia. Este pentru prima oară când e implicat într-un act penal”, a afirmat avocatul, în faţa instanţei.

Anchetatorii cred că Garcia a acţionat de unul singur când şi-a condus maşina în interiorul centrului comercial şi a provocat pagube mai multor chioşcuri şi magazine.

Maşina s-a oprit după ce s-a izbit de o coloană, fără a provoca vreo victimă. Garcia a fost reţinut de mai multe persoane care ulterior l-au predat poliţiei.

Conform unui comunicat al poliţiei, tânărul era neînarmat şi aparent intenţia sa nu era de a ataca vreo persoană sau un magazin în mod special.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO