Un studiu psihologic ii aseamana pe Trump si Clinton cu Adolf Hitler si Saddam Hussein. Cum este interpretat testul

Ultima actualizare: 26-08-2016 06:58

"Donald Trump si Hillary Clinton au profil de... psihopat". Un studiu recent arata ca Trump se aseamana, din punct de vedere al trasaturilor de personalitate, cu Adolf Hitler si Saddam Hussein.
Iar doamna Clinton ar da dovadă de egocentrism machiavelic.

Insusiri care pot avea conotatii pozitive, in cazul unui lider, noteaza specialistii.

Psihologii de la Universitatea Oxford au facut un studiu ce a presupus completarea unui test cu 56 de intrebari despre personalitatea psihopata a unui om. Candidatii la prezidentialele din Statele Unite nu au completat personal chestionarul. Analistii politici au fost cei care au oferit raspunsuri asemanatoare celor pe care le-ar fi dat Hillary Clinton si Donald Trump.

Dupa ce au fost analizate raspunsurile, a reiesit ca rezultatul, in cazul lui Trump, de 171 de puncte, este comparabil cu cel al lui Hitler, de 169 de puncte.

Pe de alta parte, scorul candidatei democrate, desi mai mic decat al lui Trump, arata ca aceasta l-a depasit cu mult pe tiranul imparat Nero.

Studiul nu scoate insa la iveala un om psihopat, ci faptul ca exista tendinte in acest sens.

Specialistii spun ca exista numeroase figuri politice si publice cu astfel de trasaturi si nu este intotdeauna un aspect negativ. Rezultatul poate fi tradus in termeni ca rezistenta la stres si "sange rece", explica expertii, ceea ce inseamna calitati atunci cand este vorba despre un lider.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO