Un șofer de taxi, patru luni de închisoare pentru un comentariu pe facebook

Ultima actualizare: 28-05-2020 11:35
taxi singapore
Getty

Un şofer de taxi din Singapore a fost condamnat miercuri la patru luni de închisoare din cauza unei postări pe Facebook, transmite Reuters.

Autorităţile au considerat că acesta răspândeşte panica şi îndeamnă la cumpărături de teama impunerii unor noi restricţii împotriva răspândirii noului coronavirus.

Kenneth Lai Yong Hui, de 40 de ani, a postat un singur comentariu pe un grup de Facebook. "Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună", scria el, adăugând că guvernul intenţionează să închidă restaurantele şi cafenelele, iar supermarketurile vor funcţiona doar 2 zile pe săptămână, potrivit poliţiei care a primit o plângere pe numele său la 20 aprilie, scrie Agerpres.

Comentariul a fost șters după 15 minute

 

Alţi membri ai grupului unde a postat acest mesaj i-au răspuns să nu mai răspândească astfel de zvonuri.

Taximetristul a şters comentariul după aproximativ 15 minute, însă procurorul public a solicitat ca acesta să primească o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook din Singapore să scrie astfel de comentarii.

În Singapore au fost câteva valuri de cumpărături "de panică" în ultimele 4 luni de luptă cu noul coronavirus, iar autorităţile au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de izolare şi răspândesc dezinformări.

”O luptă psihologică împotriva răspândirii fricii și isteriei”

 

"Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19", a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist.

În consecinţă, Kenneth Lai Yong Hui, care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit miercuri o pedeapsă "exemplară" de 4 luni de închisoare.

În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

Amendat pentru că a ieșit din carantină cu 30 de minute mai devreme  

 

Luna trecută, un bărbat care a încălcat un ordin de carantină cu 30 de minute înainte de expirarea sa şi a ieşit din casă pentru a-şi cumpăra o lipie, a fost amendat cu 1.000 de dolari. Un alt bărbat care a încălcat ordinul de a rămâne în casă pentru că s-a dus să mănânce supa preferată din coaste de porc a fost condamnat la 6 săptămâni de închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO