Un sfert dintre americani, imunizați împotriva Covid-19. Cât mai e până la imunitatea de grup

Dată publicare: 10-05-2021 08:48
Dată actualizare: 10-05-2021 09:32


Peste 112 milioane de americani sunt complet vaccinaţi anti-Covid. Cu toate acestea, ţara mai are până la imunitatea de turmă.

Pentru a-i convinge pe oameni să accepte unul dintre serurile disponibile, vedete internaţionale s-au implicat în diverse evenimente. Multe au avut un succes remarcabil.

Recent, la un concert caritabil s-au strâns donaţii de peste 300 de milioane de dolari, cu mult peste obiectivul stabilit iniţial.

De cum a urcat pe scenă, Jennifer Lopez a încins atmosfera. Actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez a fost gazda show-ului la care au participat câteva mii de spectatori vaccinaţi.

Ben Affleck: „Ne aflăm în această seară aici pentru a sărbători revenirea la normal a unor experienţe cărora le-am dus dorul. Staţi un pic! Scuză-mă! Ce vrei? Cum adică "ce vreau"?! Mi-ai spus că trebuie să ne costumăm! Am spus că trebuie să ne îmbrăcăm în costum. Da! Iar eu port un costum, pe când tu nu. Ce te-a făcut să crezi că voi veni aici îmbrăcat precum Batman? Pentru că tu eşti Batman..."

Evenimentul caritabil, organizat pentru a promova campania de vaccinare în Statele Unite, a fost înregistrat pe 2 mai şi difuzat integral în acest weeeknd de televiziunile de peste Ocean şi nu numai. Cu banii strânsi au fost cumpărate peste 26 de milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Într-un mesaj înregistrat înaintea spectacolului, preşedintele american a îndemnat şi el populaţia să se vaccineze.

Joe Biden: „Vaccinurile sunt sigure. Vă promit că sunt sigure. Au efect benefic! În America, toţi cei care au peste 16 ani sunt acum eligibili să se vaccineze gratuit. "

Până acum, aproape o treime dintre cetăţenii americani s-au vaccinat cu amblele doze. Centrul american pentru Controlul Bolilor analizează dacă se impune o vaccinare periodică, ca în cazul gripei sezoniere. Este posibil ca doar așa să fie dobândită imunitatea în fața mutațiilor SARS COV 2.

Andy Slavitt, consilier Casa Albă: „Vom afla mai multe detalii despre acest lucru în următoarele săptămâni. Am văzut câteva date timpurii, care sunt destul de îmbucurătoare și care confirmă faptul că această variantă (cea indiană, n.r.), deși provoacă mai multe probleme, nu este la fel de gravă precum cea din Africa de Sud, dar americanii ar trebui să se aștepte să fie mult mai expuşi în faţa virusului dacă nu sunt vaccinați.”

 

Tags: sua, vaccin, covid-19,


VIDEO PROTVPLUS.RO