Un sat din Bulgaria, transformat intr-o atractie inedita. Casele, acoperite de grafitti ce-i infatiseaza pe Obama sau Merkel

30-01-2016 07:59


O expozitie inedita de grafitti a scos din anonimat un sat din Bulgaria.

Pe peretii exteriori ai caselor troneaza desene uriase in care ii zarim pe Barack Obama, pe Albert Einstein sau pe regina Elisabeta a II-a in compania unor sateni.

Artistul care le-a realizat spera ca astfel turistii vor veni in sat sa ii vada lucrarile, iar localnicii o vor duce mai bine.

Krustio Tonev pare ca poarta o discutie aprinsa cu Angela Merkel, in grafitti-ul ce impodobeste peretele casei lui.

Ivanka Toneva, localanica din Staro Jelezare: "Angela Merkel pare ca spune: "Asculta-ma, bulgarule!"

Reporter:"Va place de Angela Merkel?"
Krustio Tonev, localnic din Staro Jelezare: "Imi place de ea ca om politic."

Cancelarul german este admirat de locuitorii satului. Asa se explica faptul ca Merkel este infatisata si in compania unei pensionare in varsta de 82 de ani. Altii au vrut sa fie desenati in compania reginei Elisabeta a II-a, a papei Ioan Paul al II-lea, ori a lui Dalai Lama. Ivan a fost desenat in timp ce sta la taclale cu presedintele Barack Obama.

Ivan, localnic: "I-am spui lui Obama sa nu i ajute doar pe germani si pe turci. Sa ne ofere si noua sprijin. Nu m-a ascultat. Nu ii ajuta pe bulgari."

Desenele au fost realizate de un artist nascut prin partile locului, dar care s-a mutat in Polonia, unde si-a deschis si o scoala de arta. Lunile trecute, el si-a adus studentii in vizita in satul Staro Jelezare si impreuna au impodobit casele si gardurile satului cu desene realizate in stilul artisului britanic foarte popular, Bansky.

Artistul si-a aruncat o privire si inspre trecut. Pe un zid apar fostul lider bulgar Todor Jivkov stand fata in fata cu fostul conducator sovietic Leonid Brejnev.

Minka Plyuvkova, librar: "Este un lucru bun pentru oamenii din acest sat. Batranii isi amintesc inca de vizita lui Jivkov sau de cea a lui Fidel Castro."

Cei 400 de locuitori sunt increzatori ca turistii straini vor dori sa vada operele de aproape, asa ca si-au pregatit casele pentru a-i gazdui.

Tags: sat, bulgaria, grafitii,

VIDEO PROTVPLUS.RO