Un roman, gasit vinovat de implicare in furtul a 5 milioane de dolari din conturi bancare in SUA. Ce condamnare risca

18-11-2016 11:21

dolari americani

Un roman in varsta de 42 de ani, extradat din Spania in Statele Unite, a fost gasit vinovat la Newark de implicare in furtul a cinci milioane de dolari din mii de conturi bancare, de pe Coasta de Est a Statelor Unite, relateaza NorthJersey.com.

Alin Carabus este a 15-a persoana judecata in aceasta schema, una dintre „cele mai mari descoperite”, potrivit fortelor de ordine, ce a afectat mii de clienti ai Citibank, TD Bank, Wells Fargo si alte banci, in perioada 2012-2013, relateaza news.ro.

El risca pana la 30 de ani de detentie. Sentinta va fi anuntata pe 23 februarie.

Robert Eduard Mate, in varsta de 30 de ani, gasit vinovat in acelasi dosar in aprilie. Ambii au fost extradati din Spania, unde incercasera sa se ascunda dupa ce fortele de ordine americane au destructurat reteaua infractionala.

Carabus si Mate faceau parte dintr-un grup de romani din Queens care au instalat dispozitive de clonare a cardurilor bancare la mai multe ATM-uri de pe Coasta de Est.

Alti doi barbati au fost arestati in 2013 in acelasi dosar si condamnati anul trecut.

Este vorba de liderul gruparii, Marius Vintila, in varsta de 34 de ani, tot din Romania, condamnat la 10 ani de inchisoare, si de adjunctul sau, Bogdan Radu, condamnat la doi ani si jumatate de detentie si la plata a 7,39 milioane de dolari despagubiri.

Politia mai cauta un suspect in acest dosar, Ionus Vasile Ciruba-Stana, a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului, William Skaggs.

Politia a descoperit 80 de carduri false, 10.000 de dolari bani lichizi, precum si o peruca, o palarie si ochelari de soare folositi de unul dintre suspecti pentru a se deghiza.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO