Un român a rămas blocat de o lună în Vietnam, din cauza pandemiei. "Vreau acasă!"

Ultima actualizare: 04-05-2020 22:05

Zeci de români sunt blocați în diverse colțuri ale lumii din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Mulți se află în țări exotice și s-au adaptat la noile realități.

Fac voluntariat ca să aibă unde locui și se bucură de frumusețea locurilor în care au ajuns. Există însă și cazuri disperate. Un român cere ajutor din Vietnam, unde e blocat de o lună și susține că n-a primit niciun sprijin de la Ambasadă. Viza îi expiră în curând, iar banii sunt pe terminate.

Dimitri Bocan a plecat pe bicicletă din România în 2018 şi până în martie anul acesta văzuse deja câteva ţări, printre care Iran, Dubai, India sau Thailanda. Vietnam era penultima destinaţie înainte de popasul final, Laos. Însă criza creată de coronavirus l-a făcut să-şi ia bilet de avion către ţară pentru data 1 aprilie, însă zborul i-a fost anulat.

Blocat în Vietnam, Dimitri s-a trezit că nici cardurile nu-i mai funcţionează, pentru că i-au fost blocate conturile, deoarece nu şi-a actualizat datele personale.

Dimitri Bocan: "Mai am bani pentru trei săptămâni. Azi am cedat şi i-am spus doamnei consul că-mi pun cortul în curtea Ambasadei. Ambasada nu m-a sunat nici măcar o dată. Vreau acasă!"

În alt colţ al lumii, un cuplu blocat în Noua Zeelandă face muncă voluntară pentru cazare. Radu Paltineanu este vloger de călătorii şi se plimba prin lume cu iubita când a izbucnit pandemia.

Radu Paltineanu: "Ne-au fost anulate zborurile spre Singapore şi apoi spre România şi am decis să rămânem aici pe perioada pandemiei "

Un alt cuplu de români aşteaptă în Bali deblocarea zborurilor. Andreea şi Vlad au renunţat la locurile de muncă şi au decis să viziteze Asia în luna februarie.

Vlad Moraru: "Noi am plecat din România pe 9 martie, cu direcţia Sri Lanka, unde trebuia să stăm 30 zile. De pe 13 martie suntem pe insula Bali, Zborurile nu se deschid mai devreme de 1 iunie, aşa că nu ştim la ce să ne aşteptăm."

Cei doi se bucura de frumuseţea insulei chiar dacă sunt restricţii şi cele mai importante obiective turistice sunt închise.

Redacția Știrilor ProTV a solicitat un punct de vedere Ministerului Afacerilor Externe, care ar trebuie să ajute la repatrierea cetăţenilor români blocaţi în diverse colţuri ale lumii, însă până la această oră n-am primit nici un răspuns.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO