Un reputat medic din Italia a primit un glonț în plic pentru că susține vaccinarea anti-COVID a copiilor

Ultima actualizare: 07-01-2022 11:42
antonella viola
Getty

Unul dintre cei mai importanți experți în imunologie din Italia în domeniul coronavirusului a primit protecție din partea poliției după ce a primit un glonț în interiorul unei scrisori care o amenința pe ea și familia sa.

Autoritățile din Italia sunt de părere că Antonella Viola a primit această amenințare din cauza faptului că susține public vaccinarea copiilor, potrivit BBC.

În Italia, profesorul Viola, imunolog - șeful unui institut de cercetare pediatrică din orașul Padua - a confirmat pe Facebook că a primit un glonț și o scrisoare care o amenința pe ea sau familia ei cu împușcarea dacă nu se împotrivește vaccinării copiilor.

"Acești oameni sunt antivacciniști care nu știu decât să urască, să respingă logica și legile și să creeze tensiuni și violență", a spus ea, insistând că va da întotdeauna o voce științei și va vorbi cu cei care o ascultă.

Italia a început luna trecută să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dar vaccinurile nu sunt obligatorii.

"Voi continua să-i sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, pentru că așa este corect", a declarat profesorul Viola pentru agenția de presă italiană Ansa.

Numeroși politicieni amenințați cu moartea

Dezbaterea în jurul vaccinărilor a devenit din ce în ce mai tensionată pe măsură ce regulile sunt înăsprite. După mai multe dezbateri în cadrul Adunării Naționale a Franței, deputații au susținut, joi, prima lectură a unui proiect de lege care va impune un permis de vaccinare Covid pentru o mare parte din viața publică.

Președintele Emmanuel Macron i-a înfuriat pe adversarii politici când a declarat că vrea să "enerveze" persoanele nevaccinate prin "limitarea cât mai mult posibil a accesului acestora la activitățile din viața socială".

În această săptămână, personalități publice au fost amenințate din ce în ce mai mult în mai multe țări europene.

Mai mulți parlamentari francezi au fost amenințați în timp ce dezbăteau o lege privind aprobarea vaccinurilor, iar miercuri, locuința liderului politic olandez Sigrid Kaag a fost atacată de un adept al teoriei conspirației, care a fluturat o torță în flăcări și a transmis în direct pe Facebook.

Colegii săi au acuzat partidul olandez de extremă dreapta Forumul pentru Democrație că a stârnit ura în legătură cu vaccinările și alte norme Covid. Suspectul a putut fi auzit scandând sloganuri de extremă dreapta.

Un alt lider politic, Gert-Jan Segers, a avertizat că acest tip de intimidare este un rezultat natural al unui partid care a cerut tribunale sau încarcerarea adversarilor politici.

Proteste au avut loc în mai multe orașe din Germania în această săptămână, iar poliția a folosit spray-uri cu piper și bastoane în timpul confruntărilor din Munchen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO