Un primar din Mexic a fost legat de o mașină și târât pe străzi de localnicii furioși

Dată publicare: 09-10-2019 22:16
Dată actualizare: 09-10-2019 22:34


primar mexic

Primarul orașului Santa Rita din sudul Mexicului a fost scos din birou de mai mulți cetățeni nervoși, legat de o mașină și târât pe străzi. 11 persoane au fost arestate.

Primarul Jorge Luis Escandón Hernández nu a suferit răni grave, au transmis autoritățile, relatează BBC.

Edilul a fost atacat de fermieri, care doresc ca acesta să își îndeplinească promisiunile făcute în campanie și să repare un drum local.

Mai mulți polițiști au fost trimiși în orășelul din statul Chiapas, pentru a păstra ordinea, acesta fiind al doilea atac asupra primarului din ultima perioadă.

Primarii și politicienii locali din Mexic sunt vizați frecvent de către grupări de droguri când refuză să coopereze, dar se întâmplă rar ca aceștia să fie atacați din cauza nerespectării promisiunilor făcute în campanie.

Primarul a transmis că va depune o plângere la poliție pentru răpire și tentativă de omor.

Imaginile surprinse pe o cameră de supraveghere arată momentul în care primarul a fost legat de mâini cu o sfoară și tras pe mai multe străzi.

Zeci de ofițeri de poliție au participat la operațiunea de eliberare a primarului. Mai multe persoane au fost rănite în altercațiile dintre cetățeni și autorități.

În urmă cu patru luni, mai multe persoane au distrus biroul primarului din aceleași motive.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO