Un preot catolic spune ca legea parteneriatului civil este de vina pentru cutremurele din Italia. Reactia Vaticanului

07-11-2016 15:11


cutremure in Italia

Parintele Giovanni Cavalcoli, un teolog recunoscut pentru opiniile sale radicale, sustine ca miscarea tectonica ce a lovit Italia in data de 30 octombrie s-a produs din cauza legii ce le permite persoanelor de acelasi sex sa fie impreuna.

"Pedeapsa divina este pentru ofensele aduse institutiei familiei si demnitatii casatoriei de catre legea parteneriatului civil." Declaratiile au fost facute de Cavalcoli la un post de radio local, chiar in ziua in care Italia a fost lovita de un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter, cel mai puternic din ultimii 36 de ani, din istoria tarii, relateaza The Independent.

Legislatia care le da dreptul persoanelor de acelasi sex sa se uneasca printr-un parteneriat civil a intrat in vigoare in Italia in luna octombrie, aceasta fiind ultima tara din vestul Europei care nu adoptase masura.

Postul de radio s-a distantat de aceste declaratii, iar Vaticanul a emis un punct de vedere taios, prin care sustine ca ideea unui Dumnezeu razbunator este "o viziune pagana" ce dateaza "din era Precrestina".

Mai mult, arhiepiscopul Angelo Becciu a catalogat spusele lui Cavalcoli drept "o ofensa adusa credinciosilor si o rusine pentru cei care nu cred" si le-a cerut iertare victimelor cutremurului, asigurandu-le totodata de solidaritatea si sustinerea Papei Francisc.

Preotul nu s-a multumit cu acest raspuns si le-a transmis colegilor de la Roma sa isi citeasca catehismele.

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO