"Lasati bagajele si sariti!". Cum au fost evacuati in 45 de secunde cei 282 de pasageri ai avionului care a luat foc pe pista


Ultimul update: Duminica 07 August 2016 07:03
Data publicarii: Joi 04 August 2016 07:56
Categorie: Stiri externe

Pasagerii avionului care a luat foc la aterizarea pe aeroportul din Dubai povestesc cu groaza clipele prin care au trecut.

"Lasati bagajele si sariti!", le-au cerut imperativ membrii echipajului. Acestia au fost ultimii care au parasit aeronava cuprinsa deja de flacari.

Trei sute de oameni - majoritatea indieni, dar si 24 de britanici- au fost evacuati in doar 45 de secunde. Deocamdata, anchetatorii nu au stabilit cauza dezastrului.

Din pacate, un pompier a murit in urma incidentului, iar zece persoane au ajuns la spital.

Cei 282 de calatori aflati in avionul companiei Emirates isi amintesc clipele de groaza prin care au trecut. Spun ca au auzit un zgomot puternic, apoi in aeronava s-a instalat haosul. Multi dintre pasageri descriu acum intamplarea ca pe o scena dintr-un film de actiune.

In cursul aterizarii, cabina a fost invadata de fum, iar mastile de oxigen au cazut automat. Membrii echipajului au facut eforturi admirabile sa evacueze aeronava.

Pasager: "In timp ce aterizam, motorul sau ceva a luat foc si fumul intrase in interior, asa ca imediat ne-au cerut sa evacuam. Am iesit pe iesirile de urgenta. Dupa doua minute, cand ne aflam la 20 de metri de avion, acesta a luat foc, partea din fata a explodat."

Pasager: "Toata lumea tipa, copii, femei, toata lumea. Cu totii strigam si plangeam."

Pasager: "Am auzit un zgomot puternic. Nu a fost niciun anunt inainte, doar un zgomot puternic."

Pasager: "Cand ne aflam la 20 de metri de avion, acesta a luat foc, partea din fata a explodat."

Bagajele au fost distruse in urma exploziei, iar oamenii au ramas doar cu ce aveau pe ei. Cei mai multi si-au pierdut inclusiv actele.

Mohammed Al Marri, directorul Biroului de Imigrari: "Am avut o lista cu numele si nationalitatea pasagerilor, cu ajutorul careia am putut sa-i lasam sa intre in tara."

Imaginile filmate de martori sugereaza ca avionul care venea din India, un Boeing 777, a aterizat "pe burta".

Inregistrarile postate pe retelele de socializare arata un nor gros de fum ridicandu-se din aeronava, dupa ce aparatul a luat foc, la impactul cu pista.

De aceea, investigatorii vor acorda o atentie speciala trenului de aterizare. Alte elemente care vor fi cercetate cu prioritate sunt directia si viteza vantului din minutele aterizarii.

Imediat dupa incident, aeroportul a suspendat toate decolarile si aterizarile. Insa dupa patru ore, activitatea a fost reluata. Aviatia civila din Emiratele Arabe Unite a anuntat deschiderea unei anchete pentru a determina cauzele accidentului.

Tags: avion, foc, incendiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO