Un opozant al lui Putin se zbate intre viata si moarte, dupa ce ar fi fost otravit. Sotia da vina pe presedintele rus

×
Codul embed a fost copiat

Un cunoscut critic al lui Vladimir Putin se lupta pentru viata sa intr-un spital din Moscova.

Vladimir Kara-Murza a ajuns in stare critica si a stat aproape o saptamana, in coma indusa, dupa ce ar fi inghitit o substanta toxica necunoscuta.

Este pentru a doua oara, in acesta situatie, iar apropiatii sunt convinsi ca toata vina o poarta presedintele Putin.

Vladimir Kara-Murza a ajuns de urgenta la un spital din Moscova, dupa ce organele au inceput sa ii cedeze unul dupa altul. Analizele au aratat ca are in sange o toxina de origine necunoscuta.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Ivam Watson, corepondent CNN: Care este diagnosticul oficial al sotului dumneavoastra?"

Evghenia Kara-Murza, sotia lui Kara-Murza: Intoxicatie acuta cu o substanta necunoscuta
Ivam Watson, corepondent CNN: Ce crezi ca inseamna asta?"
Evghenia Kara-Murza: Cred ca a fost otravit."

Pentru a afla adevarul Evghenia Kara-Murza a trimis probe cu sangele sotului ei si unor laboratoare din Israel si Franta.

Kara-Murza are 35 de ani si este liderul factiunii de opozitie Rusia Deschisa. In urma cu 2 ani, a reusit sa invinga o intoxicatie similara, insa a ramas cu sechele si se deplaseaza in baston.

Vladimir Kara-Murza, opozant rus: "Este periculos sa te opui regimului lui Vladimir Putin. Este o activitate periculoasa sa faci parte din opozitia rusa. Sunt riscuri pe care le cunoastem si pe care le acceptam."

Iar semnalele primite erau cat se poate de clare. Liderul cecen Ramzan Kadarov, un sustinator al lui Putin, a postat pe Instagram un clip in care Kara-Murza apare in bataia pustii unui lunetist.

Evghenia Kara-Murza: "Rusia a devenit o tara in care opozantii pot fi intimidati, amenintati, arestati, impuscati sau otraviti."

Kremlinul a catalogat acuzatiile ca fiind pure nascociri. Purtatorul de cuvant al presedintelui rus a spus raspicat ca nu exista absolut nicio legatura intre Vladimir Putin si misterioasa boala a opozantului sau.

Kara-Murza venise la Moscova pentru a promova un documentar despre moartea prietenului sau, Boris Nemtov, un alt critic de marca al presedintelui Putin, impuscat mortal chiar langa Kremlin, in februarie, 2015. I s-a facut rau chiar in ziua in care trebuia sa se intoarca in Statele Unite, unde era stabilit de mai multi ani alaturi de sotie si de cei trei copii.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Putin i-a cerut scuze lui Erdogan dupa ce trei militari turci au fost ucisi
Putin i-a cerut scuze lui Erdogan dupa ce trei militari turci au fost ucisi "accidental" in Siria. Ce i-a transmis

Trei militari turci au fost ucisi 'in mod accidental' intr-un bombardament al aviatiei ruse in nordul Siriei, a comunicat joi armata turca, incident confirmat de Kremlin, transmit Reuters si AFP.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.