Un nou cutremur cu magnitudine 6 a lovit Japonia. Au urmat doua replici


Ultimul update: Joi 26 Aprilie 2012 07:18
Sursa: The Voice of Russia, Kyodo
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2011 07:46
Categorie: Stiri externe

Inca un seism puternic a lovit miercuri insula japoneza Honshu, resimtindu-se inclusiv in zona centralei nucleare Fukushima-1, relateaza The Voice of Russia in editia online.

Dupa ce marti, Japonia a fost zguduita de trei cutremure puternice in doar doua ore si jumatate in apropierea epicentrului cutremurului devastator din 11 martie, miercuri, s-a inregistrat un nou seism important.

Trei cutremure de peste 6 au lovit Japonia in 2 ore si jumatate

Potrivit agentiei de presa Kyodo, nu a fost data alerta de tsunami, dupa cutremurul care a avut o magnitudine preliminara de 6.0 si s-a produs in Prefectura Fukushima, neinregistrandu-se noi probleme la centrala nucleara. La Fukushima eforturile de racire a reactoarelor continua, anunta Agentia de securitate Nucleara si Industriala, citata de Kyodo.

Cutremurul produs miercuri dimineata s-a resimtit cu o intensitate de 5, la Iwaki, Fukushima, si de 4, in mai multe zone din Fukushima, Miyagi si Ibaraki, relateaza aceeasi agentie de presa.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, dintre care unul a masurat peste 5 in Prefectura Fukushima si sub 5 in Prefectura Ibaraki.

Adminitratia nationala meteorologica recomanda, in continuare, tuturor rezidentilor din zonele de coasta sa fie precauti, potrivit The Voice of Russia care relateaza, in editia online, ca nu exista nicio informatie conform careia noi cutremure vor crea probleme si mai mari la Fukushima I.

Tags: honshu, seisme, japonia,

Nivelul radiatiilor de 1.600 de ori peste limita normala, in zona Fukushima
Marmureanu: Un cutremur de maximum 7,5 in Romania, dupa 2040
VIDEO. Secunda care a facut diferenta intre viata si moarte in Japonia
VIDEO PROTVPLUS.RO