Un motan cleptoman i-a adus stăpânei sale o pungă cu bani. Ce obiecte a mai furat


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 14:28
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 14:24
Categorie: Stiri externe
motan

Un motan cleptoman, devenit faimos după ce i-a adus stăpânei sale mai multe bunuri şterpelite din vecini, s-a întors de data aceasta acasă cu 25,7 lire sterline în numerar, informează BBC, conform Agerpres.

Theo a devenit cunoscut după ce a furat decoraţiuni de Crăciun şi jucării în Ipswich (estul Angliei), pe care apoi proprietara sa, Rachael Drouet, a încercat să le returneze vecinilor păgubiţi.

Femeia a povestit că obişnuia să glumească, spunând că motanul - un siamez de culoare alb şi negru, în vârstă de opt ani - ar trebui să vină acasă cu bani, nu cu nimicuri.

Până la urmă acest lucru chiar s-a întâmplat, iar Theo a şterpelit banii pe care un vecin i-a lăsat pentru lăptar.

Drouet şi familia sa s-au mutat recent într-o locuinţă nouă din acelaşi oraş şi au sperat că Theo a renunţat la obiceiul de a fura. În schimb, în loc să se "îndrepte", motanul şi-a mărit miza, furând punga de plastic care conţinea banii. Din fericire însă, în pungă exista o hârtie cu adresa celui care lăsase banii, astfel că partenerul lui Rachel a putut returna banii vecinului păgubit.

În trecut, Rachael a apelat la social media pentru a identifica proprietarii bunurilor furate de motanul său.

Potrivit biologului Roger Tabor, este ceva firesc ca pisicile să aducă "trofee" acasă stăpânilor lor, însă de obicei este vorba de resturi din coşurile de gunoi. "Adevăratele pisici cleptomane sunt însă cele care aduc în mod regulat obiecte asociate omului", a explicat specialistul, punând acest comportament pe seama faptului că aceste pisici nu au fost învăţate de către mamele lor să prindă pradă vie.

Sursa: Agerpres

Tags: motan, bani, theo,

VIDEO PROTVPLUS.RO