Un mitropolit bulgar isi doneaza ceasul Rolex unei biserici, pentru plata facturii la electricitate

Dată publicare: 01-03-2013 11:30
Dată actualizare: 04-03-2013 02:19


ceas Rolex

Un cleric bulgar de rang inalt, criticat pentru stilul sau de viata extravagant, si-a oferit marti ceasul de lux unei biserici pentru a ii permite sa isi plateasca factura la electricitate, a anuntat biserica in cauza, relateaza AFP.

"Mitropolitul din Plovdiv, Nicolai, a oferit bisericii «Sfanta Marina» unul dintre putinele sale obiecte personale, un ceas Rolex, solicitand ca acesta sa fie vandut pentru ca factura de electricitate sa poata fi platita", a anuntat aceasta biserica din Plovdiv (sud) intr-un comunicat.

Facturile de electricitate in Bulgaria s-au dublat in ianuarie in raport cu decembrie, ceea ce a provocat proteste in toata tara, atragand dupa sine demisia guvernului de centru-dreapta al conservatorului Boiko Borissov.

Reteaua de distributie a gazului fiind slab dezvoltata, incalzirea electrica este raspandita in Bulgaria.

Biserica Ortodoxa Bulgara a ales un nou patriarh la 24 februarie. Aceasta este des criticata pentru donatiile noilor imbogatiti, care cauta sa obtina respect.

Rolexul mitropolitului Nicolai si masina marca Lincoln, folosita de omologul sau, Kiril din Varna, au fost obiectul unor ample comentarii in presa bulgara.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO