Un mexican a fost arestat în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei

Dată publicare: 19-02-2020 10:52
Dată actualizare: 19-02-2020 11:10


spion

Un cetăţean mexican a fost arestat în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei, a anunţat marţi Ministerul american al Justiţiei, informează miercuri AFP.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Hector Alejandro Cabrera Fuentes, un mexican care locuia în Singapore, a fost „recrutat” anul trecut de un responsabil rus.

El s-a deplasat la începutul lui februarie la Moscova, unde, potrivit justiţiei americane, persoana sa de contact i-a încredinţat o misiune: să localizeze vehiculul unei surse a guvernului american şi să noteze numărul de înmatriculare al acesteia.

Sosit cu o zi înainte din Mexic, Fuentes, însoţit de o altă persoană, a atras în 14 februarie atenţia unui paznic al reşedinţei unde locuieşte sursa americană, la Miami, Florida.

Mexicanul a fost arestat două zile mai târziu pe aeroportul din Miami, în timp ce se pregătea să se întoarcă în Mexic. Poliţiştii de frontieră americani au găsit în telefonul lui o fotografie cu plăcuţa de înmatriculare a vehiculului vizat.

Potrivit comunicatului ministerului, atunci bărbatul a recunoscut că a întreprins această operaţiune la cererea unui responsabil rus.

El va trebui să răspundă în faţa justiţiei americane: o audiere preliminară este prevăzută să aibă loc vineri la un tribunal din Miami, înainte să se dea citire actului de acuzare, la 3 martie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: mexic, rusia, sua, spionaj,


VIDEO PROTVPLUS.RO