Un medic italian de 85 se întoarce în sala de operație pentru a trata bolnavii de Covid-19. „Nu mi-e teamă”

Ultima actualizare: 27-03-2020 15:37
Giampiero Giron
La7 Attualità

Un medic italian în vârstă de 85 de ani este pregătit să revină în sala de operații, pentru a da o mână de ajutor armatei de doctori care încearcă să salveze viețile bolnavilor de Covid-19, relatează Corriere della Sera.

Giampiero Giron, este profesor emerit al Universității din Padova. În data de 14 noiembrie 1985 a fost anestezistul care a partecipat la primul transplant de inimă din Peninsulă.

„Acum câteva săptămâni m-a sunat șeful unui spital din Padova și m-a întrebat dacă, în caz de nevoie, ar putea să conteze pe experiența mea. De atunci, umblu mereu cu telefonul mobil în mână. Pot să mă sune în orice moment și eu voi fi gata să ajut. Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, spune Giampiero Giron.

Născut la Padova, dar crescut la Veneția, Giron a fondat Institutul de Anestezie și Reanimare al Universității din Padova.

Din 2010 el a renunțat la operații și a început să predea medicină studenților din Padova, dar acum este pregătit să se întoarcă în spital, pentru a dat o mână de ajutor sistemului medical din Italia, deja sufocat de numărul mare de cazuri.

„Știu că bătrânii au cele mai mari șanse să dezvolte complicații în urma infecției cu coronavirus, dar sunt sănătos și, chiard dacă nu ajută foarte mult în această situație, îmi fac vaccinul antigripal în fiecare an. Nu mi-e teamă”, a mai povestit Giron.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO