Un luptător iranian, obligat să piardă un meci, ca să nu se întâlnească cu un oponent din Israel


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2017 17:26
Categorie: Stiri externe
Ali Reza Karimi

Luptătorul Ali Reza Karimi a dezvăluit că managerul său i-a ordonat să piardă un meci, la Campionatul Mondial pentru luptătorii sub 23 de ani, ca să nu întâlnească un oponent israelian în următoarea rundă.

 

Potrivit acestuia, ordinul ar fi venit cu doar un minut înainte să înceapă meciul împotriva rusului Alikhan Zhaibrailov și că a fost motivat de conflictul dintre cele două națiuni, informează publicația The Independent.

„Într-o singură clipă, am simțit că lumea mea se prăbușește. M-am antrenat luni la rând ca să obțin medalia de aur. Pentru oricare sportiv, medalia mondială de aur este unicul motiv de fericire”, a spus Karimi agenției ISNA.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sportului l-a lăudat pe Karimi că „susține valorile umane”.

Din cauza conflictelor dintre Israel și Iran, sportivii iranieni se abțin de la a concura împotriva celor israelieni. Mai mult de atât, Guvernul îi răsplătește pe cei care adoptă o asemenea atitudine. Un caz similar a avut loc, vara trecută, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Totodată, un înotător iranian a refuzat să intre în aceeași piscină cu un israelian, la Olimpiada de la Beijing.

Iranul are o tradiție îndelungată privind evitarea sportivilor din Israel în competiții, chiar dacă au de pierdut din cauza acestei politici. Ultima competiție sportivă dintre Israel și iran a avut loc la Kiev, în 1983.

Această decizie vine pe fondul faptului că Iranul nu recunoaște Israelul și susține grupurile militante precum Hezbollah și Hamas.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO