Un hotel din Belgia și-a transformat camerele în separeuri pentru luat masa

Dată publicare: 08-03-2021 08:10
Dată actualizare: 08-03-2021 09:31


Camere de hotel transformate în separeuri pentru luat masa. Este ideea pusă în practică în Belgia, unde restaurantele încă sunt închise, dar oamenii tânjesc după o ieşire în oraş.

Şi au fost încântaţi de iniţiativă. Mai ales că măsurile de siguranţă sanitară nu sunt ignorate.

Conducerea acestui hotel de cinci stele din inima capitalei belgiene a luat o decizie inedită - de a transforma toate camerele de la primul etaj în saloane private, unde cei cazați pot mânca în aceleași condiții ca la restaurant.

Michel Cottray - Director Hotel Steigenberger Witcher's: "Clienții dorm la etajele superioare, de la 2 la 6. Așa că vor veni aici la restaurant. Vom recrea o experiență pe care nu am mai avut-o de ceva vreme, aceea de a merge la un restaurant. Să ne îmbrăcăm mai elegant, să ieșim din mediul obișnuit, să luăm masa într-un loc secret, retras".

În Belgia, toate localurile sunt închise. Oamenii îşi pot lua mâncare doar la pachet, așa că sistemul implementat de hotelul din Bruxelles i-a încântat pe clienții care până acum erau obligați să îşi potolească foamea la ei în cameră.

Client:"Am încercat multe lucruri, am comandat mâncare acasă în fiecare zi, dar nu e același lucru, e ceva diferit. Te simți ca și când ai fi din nou într-un restaurant. Și, cum în mod obișnuit mergeam de patru sau cinci ori pe săptămână la un restaurant, e ceva ce ne-a lipsit".

Chelnerii, care trebuie să ia încăperile la rând, s-au trezit în fața unei provocări.

Chelner: "Durează mai mult (să aducem mâncarea) și nici nu putem vedea dacă cineva are nevoie de noi, așa că trebuie să intrăm în fiecare cameră de fiecare dată, să vedem dacă musafirii mai doresc ceva".

De astăzi, autoritățile din Belgia încep să relaxeze restricţiile impuse în contextul pandemiei. Oamenii pot să se reunească în grupuri de până la 10 persoane și toate magazinele sunt deschise. Dar, deocamdată, în restaurante nu sunt primiţi oaspeţi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO