Un hacker a preluat controlul unei camere video și a hărțuit o fetiță de 8 ani. VIDEO


Ultimul update: Sambata 14 Decembrie 2019 09:49
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2019 19:57
Categorie: Stiri externe

Camerele de supraveghere instalate în multe locuințe, pentru siguranţa oamenilor, pot fi acccesate mult prea ușor din exterior. 

În Mississippi, un hacker s-a folosit de difuzorul camerei video, și a hărțuit o fetiță de 8 ani. I-a spus că este Moș Crăciun și a îndemnat-o să devasteze camera, potrivi Fox News.

Hacker: Bună!
Fetiță: Cine-i acolo?
Hacker: Sunt prietenul tău cel mai bun. Poți să faci tot ce îți dorești acum. Poți face dezordine în camera ta, poți să îți spargi televizorul, poți face tot ce îți dorești.
Fetiță: Cine ești?
Hacker: Sunt cel mai bun prieten al tău. Sunt Moș Crăciun.
Fetiță: Mami, mami!
Hacker: Sunt Moș Crăciun, nu vrei să fii prietena mea?

Mama fetiţei, asistenta medicală, le-a spus jurnaliştilor că a instalat camera în dormitorul fiicei sale, de 8 ani, pentru a o supraveghea când este la lucru, în tura de noapte.

"Am văzut înregistrarea video și m-am îngrozit, chiar înainte să aud finalul când ea striga disperată: 'mami'. M-am documentat foarte mult înainte să aleg acest model... Chiar mă simţeam în siguranţă", a spus, vizibil şocată, femeia. 

Hackerul a pus muzică şi a încurajat-o pe cea mică - înfricoşată de vocea fără chip a unui străin - să devasteze camera.

"Investigăm, dar nu putem confirma că acest incident este legat de vreo breşă în sistemul nostru", a fost reacţia companiei care produce sistemul audio-video de supraveghere, care poate fi acţionat de la distanţă prin wi-fi.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33