Camerele de supraveghere instalate în multe locuințe, pentru siguranţa oamenilor, pot fi acccesate mult prea ușor din exterior. 

În Mississippi, un hacker s-a folosit de difuzorul camerei video, și a hărțuit o fetiță de 8 ani. I-a spus că este Moș Crăciun și a îndemnat-o să devasteze camera, potrivi Fox News.

Hacker: Bună!
Fetiță: Cine-i acolo?
Hacker: Sunt prietenul tău cel mai bun. Poți să faci tot ce îți dorești acum. Poți face dezordine în camera ta, poți să îți spargi televizorul, poți face tot ce îți dorești.
Fetiță: Cine ești?
Hacker: Sunt cel mai bun prieten al tău. Sunt Moș Crăciun.
Fetiță: Mami, mami!
Hacker: Sunt Moș Crăciun, nu vrei să fii prietena mea?

Mama fetiţei, asistenta medicală, le-a spus jurnaliştilor că a instalat camera în dormitorul fiicei sale, de 8 ani, pentru a o supraveghea când este la lucru, în tura de noapte.

"Am văzut înregistrarea video și m-am îngrozit, chiar înainte să aud finalul când ea striga disperată: 'mami'. M-am documentat foarte mult înainte să aleg acest model... Chiar mă simţeam în siguranţă", a spus, vizibil şocată, femeia. 

Hackerul a pus muzică şi a încurajat-o pe cea mică - înfricoşată de vocea fără chip a unui străin - să devasteze camera.

"Investigăm, dar nu putem confirma că acest incident este legat de vreo breşă în sistemul nostru", a fost reacţia companiei care produce sistemul audio-video de supraveghere, care poate fi acţionat de la distanţă prin wi-fi.