Un F35 a survolat Casa Albă, chiar sub privirile lui Trump. Ce s-a întâmplat la Washington


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 20:31
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 19:44
Categorie: Stiri externe

Satele Unite vor trimite încă o mie de militari americani în Polonia. Anunţul a fost făcut de preşedintele Trump, care l-a primit la Casa Albă pe omologul său de la Varşovia.

Contingentul suplimentar va fi mutat din Germania, unde sunt staţionaţi acum peste 50.000 de soldaţi ai Statelor Unite.

Vizita preşedintelui Andrzej Duda la Casa Albă, deja a două în mai puţin de un an, a marcat 20 de ani de la aderarea Poloniei la NATO şi 30 de ani de la căderea comunismului în ţara sa. Cei doi lideri au încheiat un acord de cooperare militară, prin care guvernul de la Varşovia s-a angajat să ofere infrastructură şi servicii pentru un contingent american suplimentar, de 1000 de oameni.

Duda: „Guvernul polonez va construi aceste proiecte, fără costuri din partea Statelor Unite. Guvernul polonez va plăti pentru asta.”

În prezent, în Polonia se află, prin rotaţie, 4000 de soldaţi americani. Dar polonezii şi-ar dori cât mai mulţi, ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei.

Pentru oaspetele polonez a fost pregătit şi un show aerian. Într-unul din rarele zboruri de acest fel, un F35 a survolat Casa Albă, sărbătorind achiziţia de către forţele aeriene poloneze a unor asemenea aparate.

Trump: „Este considerat cel mai bun avion de luptă din lume. Îl aplaud pe președintele Duda pentru că modernizează apărarea țării sale.”

La o recepţie comună americano-poloneză, Duda i-a urat „la mulţi ani" lui Trump - în avans, pentru că vineri cel de al 47-lea preşedinte al Statelor Unite împlineşte 73 de ani.

Duda: „La mulți ani, domnule președinte! Fie ca toate visele să vi se împlinească, domnule președinte!”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Trump anunță că ar putea trimite alți 2000 de soldați americani în Polonia
Donald Trump anunță că se va întâlni cu Vladimir Putin la sfârșitul lunii
Donald Trump a primit o nouă scrisoare de la Kim Jong-un. „S-a ţinut de cuvânt”
VIDEO PROTVPLUS.RO